Premierul Ludovic Orban promite că va susţine realizarea drumului expres Baia Mare – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava, numit şi „Autostrada Nordului”, care ar urma să facă legătura între zona de nord a României şi autostrada M 3 din Ungaria. Orban spune că în prezent se pregăteşte documentaţia tehnico-economică pentru acest obiectiv de investiţii care face legătura cu reţeaua europeană de transport.

Ludovic Orban promite la Bistrița și declară presei că unul dintre obiectivele guvernului pe care îl conduce şi care vizează dezvoltarea judeţului Bistriţa Năsăud este drumul expres Baia Mare – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava, numit şi „autostrada Nordului”

„Este un drum expres fundamental pentru Bistriţa pentru că e prevăzut în continuarea drumului expres Petea- Satu Mare -Baia Mare care face legătura cu M 3 în Ungaria şi conectează la reţeaua de transport european. (…) Va fi un suport pentru dezvoltarea economică. Este un proiect foarte important pe care noi ne angajăm să-l realizăm şi care este în fază de pregătire a documentaţiilor tehnico-economice şi cu siguranţă va fi realizat”, a declarat prim-ministruL duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii oamenilor de afaceri din judeţul Bistriţa Năsăud .

Citeste si...
Premierul Ludovic Orban: 15 mai ar putea fi dată redeschiderii școlilor

El a afirmat că acest drum va avea profil de autostradă, respectiv patru benzi – câte două pe sens, fără bandă de urgenţă – şi el va fi „o cale de transport care cu siguranţă va creşte atractivitatea Bistriţei”.

Premierul a precizat şi că executivul va susţine conectarea la reţeaua de gaze naturale despre care a spus că „nu este un lux” şi că aceasta va fi una dintre priorităţile pentru judeţul Bistriţa Năsăud.