Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marți, în legătură cu anunțul lui Crin Antonescu potrivit căruia acesta a depus documentația pentru alegerile europarlamentare, că se bucură că fostul lider liberal a luat decizia și că susține candidatura sa, scrie Mediafax.

„În ceea ce mă privește am spus că mă bucur că a luat această decizie și că susțin candidatura domniei sale”, a declarat Ludovic Orban, într-o intervenție telefonică, marți la Realitatea Tv.

 

Întrebat dacă ar fi de bun augur ca Antonescu să deschidă lista PNL la europarlamentare, Orban a răspuns: „De ce nu? Nu mă determinați să dau declarații. Vor decide forurile statutare. Avem o procedură care va fi respectată și vom decide în conformitate cu ea”.

În legătură cu o propria candidatură la europarlamentare, Orban a spus că atunci când va lua o decizie o va face publică. Cât despre o candidatură a lui Vasile Blaga, președintele PNL s-a rezumat să comenteze: „Voi comunica public aceste informații în momentul în care voi putea”.

Chestionat pe ce scor se bazează PNL la europarlamentare din mai 2019, Orban a spus că „partidul va lucra în vederea obținerii celui mai bun scor”.

Citeste si...
Antonescu crede că noul partid rezultat din fuziunea PNL- PDL poate ajunge până la 40%

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat, marți pentru MEDIAFAX, că și-a depus documentația pentru o candidatură pe listele partidului la alegerile europarlamentare. Această depunere a fost făcută ca simplu membru al formațiunii. Soția sa, Adina Vălean, actual europarlamentar, nu va mai candida.

 

La Consiliului Național al PNL din 4 august liberalii au validat criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listelor pentru alegerile europarlamentare. Astfel, data depunerii dosarelor pentru candidaturile PNL la europarlamentare este 1 octombrie 2018.

Cu altă ocazie, Orban a mai spus că nu ar fi rău dacă primele nume pe lista PNL a candidaților pentru alegerile parlamentare să fie „Ludovic Orban,Vasile Blaga și Crin Antonescu”. Liderul liberal a anunțat că până acum s-au înscris pe listă Cristian Bușoi, Mircea Hava, Dan Motreanu, Daniel Buda, Siegfried Mureșan și Marian Jean Marinescu.