Premierul Ludovic Orban a declarat că obiectivul fundamental al guvernării liberale este de a schimba „viziunea de dezvoltare a României prin trecerea de la o creştere economică „artificială”, bazată pe încurajarea consumului „fără suport în realitatea economică”, la una bazată pe investiţii, atât publice, cât şi private, a declarat, vineri, premierul Ludovic Orban.

Un nou tronson de autostradă

„Am ţinut să fiu prezent astăzi mai mult simbolic la un moment important, în care se semnează contractul de execuţie a unui tronson de autostradă de pe Autostrada Transilvania. Am arătat încă din vizitele noastre anterioare că obiectivul nostru fundamental este de a schimba viziunea de dezvoltare a României de pe o creştere economică artificială, bazată pe încurajarea consumului fără suport în realitatea economică, să trecem la creştere economică bazată pe investiţii, atât publice, cât şi investiţii private, bazată pe inovare, pe cercetare, pe dezvoltare, creşterea competitivităţii, pe internaţionalizarea companiilor româneşti, pe transferul de tehnologii”, a afirmat Orban, într-o conferinţă de presă susţinută la Prefectura Mureş.

Citeste si...  Premierul Victor Ponta participă vineri la dezbaterea Legii Bugetului din Parlament

Prim-ministrul a participat, alături de miniştrii Transporturilor, Lucian Bode, al Apărării, Nicolae Ciucă, şi al Economiei, Virgil Popescu, la semnarea contractului de execuţie pentru Lotul 1 Târgu Mureş – Ungheni şi Drumul de legătură din Secţiunea 1C a Autostrăzii Transilvania.

Premierul României Ludovic Orban a anunțat înaintea ședinței de Guvern ce măsuri de relaxare a propus Comitetul Național pentru Situații de urgență pentru a intra în vigoare de la 1 iunie.

Ludovic Orban a precizat că va fi modificată Anexă 3 din Hotărârea de Guvern care modifică instituirea stării de alertă pentru a permite relaxarea în mai multe domenii de activitate.

„Am adoptat Hotărârea 26. Cuprinde toate măsurile de relaxare care vor fi introduse în Anexă 3”, a precizat acesta.