Premierul Ludovic Orban a transmis, miercuri, un mesaj în care își exprimă regretul pentru decesul scriitorului Paul Goma și îi evoca personalitatea, arătând că a fost un supraviețuitor al închisorilor comuniste, dar a fost ucis de „inamicul nevăzut și necruțător” care amenință azi umanitatea: coronavirusul.

„Am primit vestea tristă a dispariției unuia dintre marii disidenți anticomuniști ai României. Paul Goma a fost un supraviețuitor. În tinerețea sa a rezistat regimului de exterminare din închisorile comuniste Jilava și Gherla, apoi în domiciliul forțat din Bărăgan. În anii maturității a făcut față atacurilor îndreptate contra lui de Nicolae Ceaușescu însuși și persecuțiilor la care a fost supus de Securitate, apoi lungului exil ca persoană lipsită de cetățenie. Astăzi a fost ucis de inamicul nevăzut și necruțător care amenință umanitatea. Atunci când Revoluția era încă departe și când comunismul părea de neclintit, Paul Goma a reușit aproape de unul singur să ne trezească și să ne cheme la luptă”, transmite premierul Ludovic Orban.

Citeste si...  "Ați uitat cum a mințit Dragnea?!" Ponta dă noi detalii despre campania de manipulare "Simona Halep, huiduită pe Arena Națională"

„Pentru noi el va rămâne întotdeauna vocea care a cerut ca regimul ceaușist să respecte drepturile omului, un nume care în ultimele decenii ale comunismului a trezit speranța și a întărit rezistența în sufletele noastre. Dumnezeu să îl odihnească!”, își încheie mesajul premierul Ludovic Orban.

Scriitorul şi disidentul Paul Goma, în vârstă de 84 de ani, a murit în noaptea din 24 spre 25 martie la spitalul La Pitié Salpetriere din Paris, unde era internat în urma infectării cu coronavirus.