Ludovic Orban este pregătit de luptă în așteptarea Congresului și a lansat primele atacuri la candidatul surpriză la șefia PNL.
Ludovic Orban susține că există în PNL un candidat surpriză, care vrea să vină ca un Făt Frumos. În opinia lui Orban, acesta este Cristian Bușoi și-l provoacă să-și asume o candidatură transparentă.

„Orice candidatură este binevenită. Creşte interesul pentru competiţie, oferă posibilitatea membrilor PNL să aibă o paletă mai largă de opţiuni şi pe mine mă stimulează mai mult şi mă determină să fac un efort mai mare, atât în ceea ce priveşte elaborarea strategiei şi a programului politic, cât şi în ceea ce priveşte activitatea în cadrul campaniei. Ca atare, este binevenit orice fel de candidat. Am spus şi când s-a vorbit despre venirea lui Ilie Bolojan, şi când s-a vorbit despre venirea lui Dacian Cioloş în PNL şi spun acelaşi lucru şi despre Făt Frumos din Spuma Mării care se tot anunţă şi care eu bănuiesc despre cine e vorba. Şi nu cred că această anunţare, că această prevestire are nevoie de prooroci. Să spună domnul Buşoi când vrea să se înscrie în cursă hotărât: ‘eu vreau să candidez la preşedinţia PNL’, ce-i mare filosofie?”, a afirmat Orban.

El a arătat că nu va spune nimic rău despre niciun coleg care va intra în competiţia pentru preşedinţia partidului sau pentru orice altă funcţie din Biroul Politic Naţional.

Orban a subliniat că în campania sa electorală se adresează membrilor PNL şi că el încearcă să îi convingă că are calităţile necesare pentru a conduce partidul, că are o strategie şi un program care poate să ducă formaţiunea politică la victorie în alegerile care vor urma – prezidenţiale, locale şi parlamentare.

Ludovic Orban a precizat că a efectuat până acum deplasări în 21 de judeţe, unde a constatat că se bucură „de o susţinere foarte mare” şi că din discuţiile purtate cu membrii partidului a desprins ideea că aceştia doresc schimbări în PNL în privinţa liderilor, a mesajului şi a acţiunii politice.

Citeste si...
Orban: Alianţa Creştin-Liberală va ataca în contencios Ordonanţa privind primarii şi va sesiza CCR, PE şi CE

„Toţi ne spun că trebuie să ne întoarcem să reprezentăm cu adevărat publicul care este apropiat dreptei liberal-conservatoare, adică oameni care trăiesc pe propriile picioare, din afacerea lor. (…) Sunt foarte nemulţumiţi de cei care reprezintă public partidul, mai ales la nivel naţional, în media naţională, vor să fie respectaţi, să se ţină cont de punctul lor de vedere, vor ca deciziile să nu mai fie luate la Bucureşti în spatele uşilor închise, ci prin consultarea amplă a bazei partidului. Primarii, viceprimarii, consilierii locali sunt implicaţi în comunităţile locale şi simt cel mai bine pulsul, ai nevoie de implicarea lor pentru că ei îţi dau cele mai bune informaţii referitoare la un proiect politic, acţiune politică, decizie, poziţionare, inclusiv despre lideri. Vor să nu mai fim reactivi, ci să să avem iniţiativă şi să impunem noi teme”, a arătat acesta.

Ludovic Orban a spus că nu se va implica în competiţiile de alegeri din filialele PNL şi că nu va face nicio discriminare între colegii săi.

„Eu nu fac nicio discriminare între colegii mei, fiecare membru al PNL îl apreciez individual. Aceste alegeri reprezintă o ocazie foarte bună pentru membrii partidului de a alege cei mai buni lideri la nivel local, judeţean şi naţional. Le-am spus tuturor să nu ţină cont de unde provine un candidat, ci doar dacă este într-adevăr performant, dacă are experienţa şi capacitatea de a duce partidul la victorie. Nu mă voi implica în nicio competiţie în nicio filială judeţeană”, a subliniat Ludovic Orban.