Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat, luni, că grupurile parlamentare ale PNL au fost mandatate să susţină şi să voteze legea pentru desfiinţarea Secţiei speciale. Întrebat de ce nu se regăseşte pe ordinea de zi a şedinţei de luni acest proiect, Orban a precizat că liderul de grup al PSD a refuzat să supună la vot introducerea acestui proiect de lege pe ordinea de zi.

Ludovic Orban a vorbit, luni, despre proiectul de desfiinţare a Secţiei speciale: ”Din punctul meu de vedere, forma în care a fost adoptată de Comisia juridică a fost convenită la nivelul coaliţiei şi grupurile PNL vor sprijini desfiinţarea Secţiei speciale”.

Liderul liberal a afirmat că Biroul Executiv al PNL a decis mandatarea parlamentarilor să voteze în favoarea desfiinţării.

”Am luat decizia să mandatăm grupurile parlamentare ale PNL să voteze legea de desfiinţare a Secţiei speciale”, a mai anuţat Orban.

Întrebat de ce proiectul nu este pe odinea de zi a şedinţei de luni, Orban a afirmat că loderul de grup al PSD a refuzat să spună la vot introucerea proiectului pe ordinea de zi.

Întrebat despre includerea CSM în procedura care vizează judecarea magistraţilor, Orban a afirmat: ”CSM este garantul independenţei justiţiei în România (…) Ni s-a părut o soluţie corectă ca acest organism să poată să aibă un punct de vedere pentru trimiterea în judecată”.

Potrivit acestuia, CSM este rezultatul unor alegeri, ”este un organism serios, care poate să aibă discernământ”.

Întrebat dacă nu se va ajunge în situaia din Parlament, unde zeci de cereri ale procurorilor au fost oprite prin votul parlamentarilor, Orban a afirmat: ”Din cauza unei majorităţi politice absude. Parlamentarii PNL din 2013 cel putin am votat în favoarea tuturor solicitărilor formulate de justiţie, chiar şi atunci când a fost vorba despre parlamentari PNL”.


Citeste si...
Klaus Iohannis se dezice de PNL