Ludovic Orban rupe tăcerea după ce PNL a ajuns sub 20% la alegerile parlamentare. Deși liberalii au beneficiat de sprijinul președintelui Klaus Iohannis și al premierului Dacian Cioloș, nu au reușit să se mobilizeze astfel încât să convingă electoratul să-i voteze.

Ludovic Orban crede că în PNL nu e democrație și că toți șefii sunt numiți, nu aleși. El cere ca niciunul dintre cei care se află în această situație să nu mai candideze la vreo funcție în partid.

”PNL are nevoie ca de aer de revenirea la democratie. Nu facem nicio branza daca inlocuim niste sefi numiti cu alti sefi numiti. Niciunul dintre sefii numiti la nivel national si judetean nu trebuie sa candideze. Rolul lor trebuie sa fie doar acela de a organiza alegeri corecte, care sa permita exprimarea vointei reale a oamenilor.

Partidul National Liberal nu mai poate fi condus de sefi agreati de alti sefi, dinauntru sau din afara partidului, ci de lideri autentici legitimati prin votul bazei partidului. Dupa locale am cerut alegeri in partid la toate nivelele. Riscam sa ne scufundam. Era limpede dupa locale ca avem nevoie de o schimbare profunda, dar meschinii vanatori de functii au preferat sa isi aranjeze ploile personale in loc sa riste pentru a impune decizia evidenta.”, e mesajul lui Ludovic Orban, cel care a deținut funcția a prim-vicepreședinte înainte ca DNA să-i facă un dosar penal în mai.