Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că va fi evident că PSD nu mai are ce căuta la guvernare după alegerea lui Klaus Iohannis ca președinte, în noiembrie. Liderul liberal a făcut acest comentariu întrebat despre faptul că în discursul de lansare a candidaturii sale la prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a menționat pentru prima dată ideea alegerilor legistativ anticipate.

„Președintele n-a pronunțat alegeri anticipate, dar după părerea mea va fi evident, după alegerile prezidențiale și după previzibila victorie a președintelui Iohannis că PSD nu mai are ce să caute la guvernare. De altfel, ați remarcat în discursul lui (al președintelui – n.r.) că PSD trebuie să plece, ăsta e semnalul dat”, a spus președintele liberalilor, Ludovic Orban.

Președintele Klaus Iohannis a spus, joi, în finalul discursului său pronunțat la Conferința Națională a PNL: „Vă asigur că voi construi o nouă majoritate, în urma votului dat de oameni, la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate. O majoritate care să aibă în prim-plan toate aceste priorități legate de normalizarea României, o majoritate care să fie pro-europeană și să susțină lupta împotriva corupției. PSD a dovedit că este incapabil să facă toate aceste lucruri și trebuie să plece. Îmi asum ca obiectiv național această viziune a României funcționale, a României normale și îi voi aduce alături de mine pe toți cei care o împărtășesc, astfel încât să devină realitate. Acesta este proiectul întregii Românii, acesta este proiectul meu, acesta este proiectul unei întregi generații!”

Citeste si...  Mihai Fifor recunoaşte că era nevoie să dea Iohannis un îndemn

Pilonul principal al mesajului transmis de președinte la Conferința Națională a PNL, prin care și-a lansat candidatura pentru un al doilea mandat de președinte, este reconstrucția unei Românii bazate pe normalitate, pe competență, pe meritocrație, pe participarea oamenilor corecți, a oamenilor cinstiți la reconstrucția instituțiilor statului, la asigurarea bunei funcționalități a statului și mai ales la punerea acestor instituții în slujba cetățeanului, a explicat Ludovic Orban la „Jurnalul de Seară”.

„Este clar că s-a întors piramida cu vârful în jos, mai ales de doi ani și jumătate, este clar că mediocritățile, chiar oamenii fără pregătire, fără competență, oameni necinstiți au ajuns în fruntea statului, în fruntea instituțiilor publice și e normal atunci când ești condus de astfel de indivizi instituțiile să nu funcționeze. Realitatea este că ne aflăm într-o degradare dramatică a capacității administrative a României și a autorității instituțiilor statului, în special în zona guvernamentală sau în zona controlată de PSD”, a punctat Ludovic Orban.