Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că liderul PSD Liviu Dragnea pilotează un Guvern care a jefuit bugetele locale și este „ultimul om care poate să vorbească despre primari”, în replică la mesajul transmis recent de liderul social-democrat edililor liberali.

Context: Liderul PSD Liviu Dragnea le-a transmis duminică, la Iași, primarilor PNL din toată țara, că banii din fondul special de 10 miliarde de euro pentru investiții locale nu vor fi acordați pe criterii politice și i-a îndemnat pe edilii liberali, ironic, să-și ajute partidul la europarlamentare ca acesta să le taie investițiile când ajunge la putere. „Este doar un semnal și un mesaj serios către primarii PNL să-și voteze în continuare conducătorii care vor să-i aducă în sapă de lemn și să se gândească ce a făcut PSD pentru comunitățile locale și pentru autoritățile locale”, a spus Dragnea

DL Preşedinte Orban Cum vedeți mesajul transmis de Liviu Dragnea pentru primarii PNL?

Ludovic Orban: – Bate câmpii. Dragnea pilotează un Guvern care a jefuit bugetele locale al doilea an consecutiv. După ce în 2018 a furat de la comunitățile locale peste 7 miliarde jumate, anul acesta a mai furat încă 7 miliarde din bugetele locale. Ca atare, Liviu Dragnea și-a bătut joc de toate comunitățile locale din România și nu mai are ce să promită. De altfel, toate proiectele de investiții și toate proiectele pe PNDL și proiectele finanțate din fonduri europene sunt într-un pericol grav din cauza creșterii devizelor de lucrări ca urmare a ordonanței 114. Ca atare, ultimul om care poate să vorbească despre primari este Liviu Dragnea, care este vinovatul principal pentru devalizarea bugetelor locale de către guvernele pe care le pilotează.

Citeste si...  Wow! Iată cu ce sumă uriaşă s-au îmbogăţit la nuntă Olguța şi Manda

– Există în județe discuții ale liderilor PSD de atragere a unor primari PNL?

– Toată ziua PSD-iștii ciocănesc la ușa primarilor noștri, de doi ani jumate, amenințându-i, promițându-le diferite lucruri pe care nu sunt capabili să le ofere. Dar avem primari responsabili, primari serioși, primari care au soluții care susțin proiecte de dezvoltare a comunităților locale și care nu se lasă înșelați de cântecele de sirenă ale pesediștilor.