Ludovic Orban a făcut primele declarații după ședința din această dimineață de la Cotroceni, la care a fost invitat de președintele Klaus Iohannis, alături de co-președintele USR PLUS, Dan Barna, dar și de liderul UDMR, Kelemen Hunor.

”Va exista un acord care să arate existența unei majorități parlamentare. Am hotărât ca negocierile să demareze sâmbătă dimineață. Vom negocia pe mai multe paliere.

Va fi o echipă care va negocia programul de guvernare, echipa politică care va negocia chestiunile politice, structura guvernului, pozițiile și care va valida programul de guvernare.

De asemenea, o să existe o negociere și la nivelul Parlamentului, privitoare la comisii parlamentare, reprezentarea în birourile politice și o strategie comună de manifestare a acestei majorități parlamentare.

Nu a existat niciun fel de discuție despre repartizarea de portofolii. Am discutat lucruri care țin de cadrul general, de voința de a crea o majoritate de centru-dreapta și de calendarul negocierilor.

Și în discuțiile cu președintele Klaus Iohannis, și apoi în discuțiile pe care le-am avut, ne dorim să finalizăm cât mai repede posibil aceste negocieri, astfel încât să se ajungă la învestirea guvernului în conformitate cu majoritatea parlamentară dată de voința cetățenilor”, a declarat premierul Ludovic Orban

Întrebat de presă ce înseamnă un guvern suplu, așa cum s-a amintit în diverse rânduri a precizat presedintele PNL Ludovic Orban 

”Să nu înființăm ministere pentru portofolii, ci care să aibă un număr cât mai redus posibil de ministere, 16-17, maxim 18 ministere, astfel încât să existe cu adevărat ministere care să aibă competențe serioase și mai ales capacitatea efectivă pentru programul de guvernare”, a adăugat fostul premier.


Citeste si...
Ludovic Orban face ordine în PNL: Ce le-a cerut liberalilor