Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că PSD se trezeşte în campanie să spună că dă către diferite categorii, către pensionarii care au lucrat în grupa I şi grupa II de muncă, către profesori, către persoanele cu dizabilităţi, către autorităţile locale, însă singurul lucru pe care este capabil PSD să-l dea este să dea ţeapă românilor, informează News.ro.

„Iarăşi, PSD se trezeşte în campanie să spună că dă către diferite categorii, către pensionarii care au lucrat în grupa I şi grupa II de muncă, către profesori, către persoanele cu dizabilităţi, către autorităţile locale. Singurul lucru pe care este capabil PSD să-l dea este să dea ţeapă românilor. Readuc aminte că PSD nu recalculează pensiile pentru cei din grupa I şi grupa II de pensii. PSD, de când a venit la putere, a furat creşterea de pensii la care aveau dreptul toţi cei angajaţi în grupa I şi grupa II de muncă şi care s-au pensionat înainte de 1 ianuarie 2011, prin celebra HG 191 şi prin refuzul de a recalcula pensiile celor care au muncit în grupa I şi grupa II de muncă, după data de 1 ianuarie 2017. Repet, PSD a furat creşterea de pensii la care aveau dreptul cei care au muncit în grupa I şi grupa II de muncă şi care ar fi trebuit să beneficieze de această creştere a pensiilor de pe 1 ianuarie 2017, de când a venit PSD la putere”, a declarat Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Liderul PNL a mai precizat că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, promite să plătească profesorilor drepturile salariale pe care le-au câştigat le-au câştigat în instanţă. „În 2018 şi la dezbaterea Legii bugetului de stat pe 2019, Partidul Naţional Liberal a formulat un amendament pentru a asigura resursele financiare necesare pentru a plăti în cursul anului iniţial, 2018, acum în cursul anului 2019, pentru a plăti aceste drepturi de natură salarială, pe care statul român trebuie să le plătească ca urmare a hotărârilor judecătoreşti şi, ce să vezi, surpriză! Majoritatea PSD-ALDE a votat împotriva amendamentului PNL de a asigura banii necesari pentru a putea plăti aceste drepturi salariale câştigate în instanţă, iar acum, în campanie electorală, ministrul Educaţiei spune că le plăteşte aceste drepturi”, a adăugat Orban.

Citeste si...
Premierul Ludovic Orban mărește pensiile românilor, dar cu cât permite economia

El a spus că ministrul Dezvoltării şi liderii PSD dau dovadă de neruşizare, promiţând că „dau bani din fantomaticul Fond de dezvoltare şi investiţii, unde la butoane se află Darius Vâlcov, prin intermediul Comisiei de prognoză, unde nu există niciun leu în bugetul de stat şi care Fond se va alimenta din împrumuturi de la trezorerie”.

”Au început să împartă promisiuni către fiecare primar din ţara asta, că urmează să le fie finanţate proiecte din acest fantomatic Fond de dezvoltare şi investiţii”, a spus liderul PNL.

Ludovic Orban, declaraţie acidă: Singurul lucru pe care îl poate da PSD este să dea ţeapă românilor

„De asemenea, repet ceea ce am mai spus şi în alte situaţii, persoanele cu dizabilităţi, asistenţii personali ai persoanelor cu dizabilităţi, deşi PSD le-a promis creşterea veniturilor, nu a alocat resursele bugetare pentru a garanta plata acestor drepturi către persoanele cele mai vulnerabile din societatea românească, aruncând această cheltuială în spinarea bugetelor locale, unde nu există resursele financiare pentru a face aceste plăţi, repet, către persoanele cele mai vulnerabile, persoanele cu dizabilităţi. Asistenţii personali ai persoanelor cu dizabilităţi riscă să rămână fără banii la care au dreptul pentru că Guvernul PSD-ALDE a jefuit bugetele locale şi le pune în imposibilitatea de a avea resursele pentru a face aceste plăţi”, a mai declarat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.