Președintele PNL, Ludovic Orban, a reacționat rapid în urma controlului ANAF la Rise Project, solicitând, într-un comunicat de presă, „demiterea de urgență” a președintelui ANAF,

Ludovic Orban acuză ANAF de „încălcarea în mod grosolan a libertății presei prin folosirea abuzivă a unei instituții a statului împotriva unei publicații de investigații”.

Potrivit șefului liberal, nu poate fi o coincidență descinderea reprezentanților ANAF în redactia RISE Project la câteva ore după anunțarea unor dezvăluiri despre președintele partidului de guvernamant, liderul PSD Liviu Dragnea.

Redăm integral comunicatul PNL:

„Partidul National Liberal solicita demiterea de urgenta a presedintelui ANAF pentru incalcarea in mod grosolan a libertatii presei prin folosirea abuziva a unei institutii a statului impotriva unei publicatii de investigatii.

Un astfel de comportament este intolerabil in orice tara care garanteaza drepturile si libertatile fundamentale.

Nu putem considera drept o coincidenta descinderea reprezentantilor ANAF in redactia RISE Project, la cateva ore dupa anuntarea unor dezvaluiri despre presedintele partidului de guvernamant, liderul PSD Liviu Dragnea.

A tolera un astfel de comportament al unor institutii ale statului roman inseamna a tolera un precedent care aduce o grava atingere valorilor democratice, respectiv de a ceda in favoarea abuzului din libertatea de exprimare garantata de Constitutie.

De asemenea, solicitam demiterea reprezentantilor ANAF responsabili de dispunerea acestei masuri.”