Președintele PNL, Ludovic Orban, a reacționat rapid în urma controlului ANAF la Rise Project, solicitând, într-un comunicat de presă, „demiterea de urgență” a președintelui ANAF,

Ludovic Orban acuză ANAF de „încălcarea în mod grosolan a libertății presei prin folosirea abuzivă a unei instituții a statului împotriva unei publicații de investigații”.

Potrivit șefului liberal, nu poate fi o coincidență descinderea reprezentanților ANAF în redactia RISE Project la câteva ore după anunțarea unor dezvăluiri despre președintele partidului de guvernamant, liderul PSD Liviu Dragnea.

Redăm integral comunicatul PNL:

„Partidul National Liberal solicita demiterea de urgenta a presedintelui ANAF pentru incalcarea in mod grosolan a libertatii presei prin folosirea abuziva a unei institutii a statului impotriva unei publicatii de investigatii.

Citeste si...  Iarna vine pe 16 ianuarie? Prognoza pentru două săptămâni

Un astfel de comportament este intolerabil in orice tara care garanteaza drepturile si libertatile fundamentale.

Nu putem considera drept o coincidenta descinderea reprezentantilor ANAF in redactia RISE Project, la cateva ore dupa anuntarea unor dezvaluiri despre presedintele partidului de guvernamant, liderul PSD Liviu Dragnea.

A tolera un astfel de comportament al unor institutii ale statului roman inseamna a tolera un precedent care aduce o grava atingere valorilor democratice, respectiv de a ceda in favoarea abuzului din libertatea de exprimare garantata de Constitutie.

De asemenea, solicitam demiterea reprezentantilor ANAF responsabili de dispunerea acestei masuri.”