Premierul Ludovic Orban apel către pensionari să înțeleagă că situația este una extrem de dificilă, iar creșterea cu doar 14% a punctului de pensie este maximul pe care România și-l permite în acest moment.

Ludovic Orban apel către pensionari:”Este o creștere extrem de mare pe care ne angajăm să o putem plăti atât pe anul viitor, cât și pentru ani următori. Orice altă creștere de pensii se va face doar ținând cont de realitățile bugetare și capacitatea de plată a României

Orice creștere a pensiilor care este făcută fără a ține cont de efectul pe care îl produce va fi o decizie care va face rău României, părinților și bunicilor noștri

Orice creștere pentru care nu există garanția că există sustenabilitate poate genera o situație extrem de gravă. Fie inflație, ceea ce va anula oricum această creștere, fie ne va pune în situația de a ne împrumuta din ce în ce mai mult și la costuri din ce în ce mai ridicate.

Eu nu pot accepta o astfel de situație. Și așa, de 4 luni este un dezmăț în Parlamentul României care pune presiune asupra bugetului de stat. Poți să faci rău României și asta face PSD și făcându-te că faci bine. Dacă crești prea mult pensiile, nu le mai poți plăti. Îi rog pe părinții noștri și bunicii noștri să înțeleagă că am făcut tot ceea ce a fost posibil. Decizia de a crește pensiile cu 14% a fost o decizie grea, o decizie dificilă, o decizie pe care însă ne-o asumăm și avem siguranța că putem plăti acești bani.”, a spus Ludovic Orban.


Citeste si...
PSD face curăţenie în partid. Un deputat scandalagiu este pe lista neagră