Premierul Ludovic Orban s-a declarat îngrijorat de numărul de cazuri noi de coronavirus din România. ”Este o cifră care ne face să rămânem în gardă”, a spus acesta, în timpul vizitei de marți de la ALRO Slatina. În acest context, premierul a anunțat că proprietarii teraselor și cei ai firmele de transport în comun sunt responsabili de aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus

”Evoluția numărului de cazuri ne-a determinat să amânăm alte măsuri de relaxare”, a precizat premierul. Marți, în România, au fost raportate 388 de noi îmbolnăviri.

„Miercuri este şedinţă de Guvern, dar eu nu sunt ca alţi premieri care într-un fel votează ca premier şi în alt fel ca parlamentar. Eu am votat ca preşedinte al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru propunerea formulată de CNSU şi voi susţine în Guvern adoptarea propunerii formulate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a spus acesta.

Ludovic Orban a anunțat că proprietarii teraselor și cei ai firmele de transport în comun sunt responsabili de aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus

„Amendă, o dată, de două ori. Apoi, riscă să li se suspende autorizația de funcționare”, a amenințat premierul, care a subliniat că este nevoie de un act normativ, iar ministerul Sănătăți va veni cu o propunere în acest sens.

Citeste si...
Un nou deces provocat de gripă. Pană acum, virusul a răpus 166 de persoane

Ce se va întâmpla cu faza de relaxare de pe 1 iulie? Orban: „Evoluția din ultimele 10 zile ne face să fim foarte precauți”
Premierul Orban atrage atenția asupra evoluției răspândirii coronavirusului în România, fapt care determină autoritățile să fie precaute când vine vorba de luarea măsurilor de relaxare.

Pe 1 iulie, potrivit planului inițial, ar urma o nouă fază de relaxare care ar cuprinde și deschiderea restaurantelor, însă instituțiile cu atribuții de control vor decide dacă acest lucru va fi posibil în contextul înregistrării unui număr mare de noi cazuri de infectare.

„Miercuri voi convoca toți miniștrii și toate instituțiile care au atribuții de control de la MAI până la MS, ANPC, ANSVSA pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. Le voi da un semnal de mobilizare la maxim pentru că este în interesul cetățenilor. Prezență pe teren și mobilizare maximă a tuturor instituțiilor cu atribuții de control pentru a-i îndemna pe cetățeni să respecte regulile”, a declarat Ludovic Orban

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.