Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marți, că a început discuțiile pentru susținerea moțiunii de cenzură care va fi depusă când vor fi strânse 233 de semnături. „Dacă parlamentarii ALDE, ProRomânia, UDMR, PMP ar accepta să semneze moțiunea, ar fi numărul necesar”, a spus Orban. Liderul PNL recunoaște însă că discuțiile cu ALDE și Pro România sunt dificile: „Am început negocierile cu aceste partide. La ALDE, din păcate astăzi nu știm cu cine să discutăm”

Președintele PNL este de părere că actualul Executiv va fi demis până la alegerile prezidențiale.

Considerăm că cea mai bună formulă ar fi să dăm din nou puterea cetățenilor, prin alegeri anticipate.(…) În ceea ce ne privește, dacă se va ajunge la o astfel de soluție – guvern de tranziție -, noi o acceptăm, dar varianta alegerilor anticipate trebuie să rămână foarte clară după prezidențiale”, a declarat Ludovic Orban

Ludovic Orban susține că va fi propunerea de premier chiar și într-un guvern de tranziție.

Citeste si...
Teorii marca Elena Udrea: ”Procurorii vor să decidă ce partide intră în Parlament”

„Decizia PNL este că voi fi premier dacă vom câștiga alegerile. Voi fi premier și în varianta de guvern după căderea Cabinetului Dăncilă”, a spus Orban.

Președintele PNL susține că partidul său pregătește un guvern cu 15 ministere care va avea ca obiectiv investiții majore, printre care Autostrada Sibiu-Pitești, Autostrada Unirii și Șoseaua de Centură a Capitalei.

„PNL are cu siguranță oameni pentru Guvern, avem o viziune și obiective, plan de măsuri. Pentru fiecare domeniu exista între 4 și 7 oameni pregătiți. De exemplu, noi propunem o formulă de 15 ministere.”

Ludovic Orban s-a referit și la discuțiile cu partenerii din opoziție. După discuția de marți cu președintele USR, Dan Barna, Orban susține că în Alianța USR-PLUS părerile în legătură cu intrarea la guvernare sunt împărțite.

„Domnul Cioloș vrea să intre la guvernare, domnul Barna, nu. E greu de anticipat ce vor face.”, a mai declarat Ludovic Orban.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.