Premierul Ludovic Orban a prezentat în fața Parlamentului, proiectul de asumare al Guvernului pe modificarea legii electorale, astfel încât alegerile locale să aibă loc în două tururi. Premierul a afirmat în cuvântul său că 80% dintre cetățeni nu sunt mulțumiți de primarul comunității lor.

„Guvernul pe care îl conduc a luat decizia de a-și angaja răspunerea în fața Parlamentul pentru modificarea legii alegerilor locale, astfel încât să permitem cetățenilor să-și aleagă primarii printr-un sistem de alegeri care să cofnere legitiimitate primarilor, anume prin 50 %+1 din alegătorii care-și exercită dreptul de vot. Acest mecanism de vot e unul care cred că nu conferă un drept deplin cetățenilor dintr-o comunitate locală de a alege un primar care să aibă elgitimitate pentru a conduce destinele comunității. Acest sistem restrânge dreptul cetățenilor nemulțumiți dintr-o comunitate locală de a schimba un primar care nu și-a făcut treaba, care nu șia respectat promisiunile electorale”, a spus Orban, în plenul reunit al Parlamentului.

Citeste si...  Gigi Becali a anuntat: Budescu vine la FCSB

Premierul a subliniat că 80% din cetățeni sunt nemulțumiți și vor să schimbe primarul comunității lor.

„Chiar dacă numărul ceățenilor nemulțumiți de gestionarea comunității depășește procentul de 70%, sau chiar dacă 80% din cetățeni au fost nemulțumiți, n-au putut să schimbe primarul”, a subliniat Ludovic Orban.

Ședința reunită a Parlamentului a început la ora 14:00.

PSD a anunțat deja că va depune moțiune de cenzură, joi, pentru demiterea Guvernului Orban.