Președintele PNL, Ludovic Orban,Președintele PNL a declarat luni, referitor la candidatura lui Dacian Cioloș pentru Parlamentul European, că ”oricine e liber să candideze, important e cu ce program și cu ce experiență vine”. Liderul PNL a afirmat că va exista un pact de neagresiune între partidele de Opoziție.

„PNL este astăzi singurul partid politic din România care are capacitatea de a influența deciziile la nivel european în favoarea României. Toți cei trei înalți reprezentanți al UE, președintele PE, președintele CE și președintele Consiliului European sunt reprezentanții PPE din care PNL face parte. Reprezentarea pe care o decid românii în alegerile pentru Parlamentul European va avea o capacitate mai mare de a putea genera decizii care să fie favorabile cetățenilor români. În rest de candidați suntem într-o democrație. E firesc. Oricine vrea să candideze poate să candideze. Problema este și cu ce program vine, cu ce experiență vine în spate, cu ce afilieră politică vine în spate”, a declarat Ludovic Orban, întrebat de jurnaliști dacă candidatura fostului premier Dacian Cioloș la alegerile europarlamentare reprezintă un motiv de îngrijorare, notează Mediafax.

Întrebat dacă va exista un pact de neagresiune în timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare între partidele de Opoziție, Ludovic Orban a răspuns afirmativ.

„Cu siguranță. În opoziție există un dialog, o cooperare, o coordonare a acțiunilor care va funcționa și în alegerile pentru Parlamentul European și sunt convins că vor exista și pentru alegerile prezidențiale”, a completat liderul PNL.

Citeste si...  Ponta şi Orban se bălăcăresc, dar îsi fac selfie împreună

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat sâmbătă dimineaţă că a decis să candideze la alegerile europarlamentare. El a ţinut să precizeze însă că proiectul său este în România, pentru că altfel nu ar fi înfiinţat o formaţiune politică şi că a fi europarlamentar nu înseamnă a-ţi părăsi ţara.

”Candidez la alegerile europarlamentare. A fost o decizie dificilă, pentru că orice discuţie care avea legătură cu acest subiect începea cu îngrijorarea celor din jurul meu: „Îţi dai seama că te vor ataca? Că vor spune că vrei să pleci la Bruxelles?“. Nu o dată am analizat ce avem de făcut atunci când PSD şi „analiştii“ lor în simbrie vor începe să ne atace – pe mine şi pe colegii mei – cu vorbele şi manipulările lor otrăvite. Până în momentul în care mi-am dat seama că greşeam fundamental. Agenda acestor indivizi care au capturat ţara, care vor să decidă cum trăim, cum gândim, cum ne va arăta viitorul, nu este şi nu poate fi agenda noastră”, a scris pe Facebook Dacian Cioloş.