Pentru a fii cu adevărat fericită trebuie să reuşeşti să răspunzi la o serie de întrebări. Cine esti atunci cand nu te vede nimeni? Cand ai ocazia sa-ti petreci timpul singura, cu ce il ocupi? La fel de important, care sunt lucrurile fara de care ai putea trai? Atunci cand te cunosti bine, poti sa raspunzi usor la aceste intrebari. Cand nu te intelegi pe tine insati, nu numai ca aceste intrebari sunt greu de inteles, dar si zilele trec fara organizare si fara un scop anume. Iată câteva sfaturi

1) Reflecta in singuratate
Este necesar sa petreci timp singura pentru a te intelege. Permite-ti sa diferentiezi gandirile si sentimentele de ale celor din jurul tau. Alege ocazional cate o zi in care sa fii singura sau petrece cateva ore concentrata, doar tu cu tine – vei vedea ca aceste „me times” vor imbunatati relatia cu ceilalti si te vor ajuta sa fii mai impacata si fericita.
2) Cunoaste-ti atuurile
Punctele noastre forte in relatia cu ceilati oameni ne diferentiaza. Trebuie sa stii ce te face speciala si sa-ti traiesti viata in raport cu propriul cod de credinte. Doar asa te vei simti cu adevarat bine!
3) Fii responsabila
Fii responsabila in ceea ce priveste viata si viitorul tau! Depinde de tine cum utilizezi cunostintele si informatiile pe care le ai. Poate ca pana acum ti-ai aratat deja puterile, dar nu ai stralucit la adevarata ta valoare. Propriul tau jurnal este ideal pentru a scrie liste cu ceea ce ti-ai placea sa faci ai la ce esti buna. Aceste informatii vor dezvalui abilitatile tale si te vor ajuta sa-ti faci un plan pentru viitor, astfel incat sa tfi arhitecta propriei fericiri.
4) Da-ti seama ce te motiveaza
Tu iti dai seama ce te motiveaza sa te trezesti dimineata, in afara de o cana de cafea? Daca da, atunci iti cunosti scopul in viata. Cum sa nu te faca fericita acest lucru?
5) Evalueaza-ti relatiile
Priveste in jurul tau si gandeste-te la relatiile pe care le ai. Prietenii sunt cei care ne sustin mereu si sunt ca niste oglinzi care reflecta ceea ce trebuie sa vedem. Cine este in lumea ta? Ce iti arata? Cu ce te ajuta? Cum te motiveaza? Pastreaza alaturi de tine doar oamenii valorosi si debaraseaza-te de cei care te tin in loc. Vei fi mai fericita asa.

Citeste si...  Filarmonica “George Enescu”, sub semnul Centenarului