Life

Lucruri neștiute despre vodka

Cu toții știm ce este votcă și am gustat-o măcar o dată în viață. Știm că este incoloră, că are o aromă mai puțină pregnantă spre deosebire de alte băuturi alcoolice și că, în mod normal, este consumată în amestec.

Despre această băutură există o mulțime de date pe care majoritatea oamenilor nu le cunosc, iar povestea sa este mult mai interesantă decât culoarea sa.

8 fapte pe care probabil nu le cunoașteți despre vodka

Un pahar de vodcă are aproximativ 100 de calorii

Deși de obicei votca are un gust mai pur decât alte băuturi și este mai puțin dulce decât romul, de exemplu, un pahar de votcă are aproximativ 100 de calorii.

Este una dintre băuturile care produce mai puțină mahmureală

Distilatoarele de votcă filtrează această băutură alcoolică de mai multe ori pentru a obține un gust neutru și în acest fel sunt eliminate ingredientele aromate, printre care se numără congenerii, un produs secundar al fermentației. Aceste substanțe chimice sunt o sabie cu două tăișuri, deoarece, deși conferă aromă, acestea fac ca ficatul să muncească din greu și, prin urmare, produc mai puțină mahmureală.

Votca poate fi făcută din orice

Majoritatea tipurilor de votcă sunt obținute din boabe de grâu, secară, porumb, orez sau quinoa. O altă opțiune obișnuită este cartoful, deși distilarea este ceva mai complicată. Dar există și votcă obținută din fructe precum mere sau căpșuni, vodka pe bază de miere și de arțar sau chiar pe bază de produse lactate precum lapte sau zer.

Există o sticlă de vodcă care costă peste 3 milioane de euro

Se filtrează prin pietre și diamante mărunțite. Sticla are pe ea încrustate diamante și o etichetă din aur solid pe o carcasă de platină și rodiu. În plus, este livrată printr-un serviciu de curierat cu agent de pază privat, care varsă votca într-un potir de aur, special pentru persoana care o comandă.

De fapt, trebuie păstrată la congelator

Temperaturile scăzute restricționează compușii volatili care contribuie la gust, deci ar fi mult mai bine dacă am păstra-o în congelator. Acest lucru vor reduce notele brute și s-ar îngroșa, făcând-o mai cremoasă.

Poate fi utilizată în scop medicinal

Ca multe alte băuturi alcoolice, votca poate fi folosită în scop medical. În prezent, s-a dovedit că este eficientă pentru ameliorarea unei dureri de dinți și combaterea iederei otrăvitoare.

Născută în Europa de Est

Se discută dacă s-a născut în Rusia sau în Polonia. Se spune că în Rusia s-a născut în secolul al IX-lea și în Polonia în secolul al VIII-lea. Prima înregistrare pe hârtie este în Polonia în 1405, în timp ce în Rusia nu există niciun document până în 1751. Vodka probabil se distila în ambele țări.

Centura de votcă

Ca și Corn Belt (Centura de porumb) din Vestul Mijlociu, dominată de agricultură, votca este principala sursă de comerț în Europa de Est. Deși nu există granițe stricte, se referă de obicei la țările nordice (Finlanda, Suedia, Norvegia, Islanda), statele baltice (Letonia, Estonia, Lituania), Rusia, Ucraina, Belarus și Polonia.

După se poate observa, și despre votcă sunt lucruri neștiute de mulți dintre noi. Acum că le-ați aflat, dacă doriți să savurați, de exemplu, un punci cu vodka, vă recomandăm să căutați rețete punci, pentru a prepara o băutură ca la carte. În felul acesta vă puteți surprinde invitații de fiecare dată când veți organiza o petrecere.

blank