Lucian Bolcaș, avocatul senatoarei PSD Gabriela Firea, a declarat miercuri că Traian Băsescu a avut un comportament normal la Parchetul General, ca oricare alt suspect chemat de procurori.

lucian_bolcas_75772600

„S-a comportat ca orice suspect care este chemat la Parchet. Nu a făcut declarații. (…) Nu s-au formulat niciun fel de reproșuri, pentru că nu era cazul. Lucrurile au decurs în cea mai strictă respectare a normelor de procedură. Urmărirea penală nu s-a început. Este cercetat în calitate de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj și amenințare”, a declarat Bolcaș despre întâlnirea lui Băsescu cu procurorii.

Fostul președinte Traian Băsescu s-a prezentat miercuri la sediul Parchetului General, unde procurorii l-au anunțat că este cercetat în calitate de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în dosarul în care Gabriela Firea a depus pe numele lui o plângere penală în anul 2014.

La Parchetul General a fost prezent și Lucian Bolcaș, avocatul Gabrielei Firea.

Procurorii au reluat ancheta în acest dosar după ce Traian Băsescu și-a încheiat mandatul și a rămas fără imunitate.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe șeful statului de la acea dată, Traian Băsescu, de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

În denunțul depus împotriva lui Traian Băsescu la Parchetul General se arată: „Într-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat în seara zilei 13.04.2014, în cadrul emisiunii ‘Jocuri de putere’, referindu-se la activitatea parlamentară a dnei senator Firea Gabriela, în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalității achiziției terenurilor din zona comunei Nana, județul Călărași, a afirmat: ‘Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului ei unde este primar, că s-ar putea să nu-l găsească într-o zi acasă dacă… Nu-i atentă… Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele'”.

Citeste si...
STENOGRAME. Vicepreşedinte PSD: Hrebenciuc şi Şova au GREŞIT. O discuţie nefericită. E timp după aceea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.