Subofiţerul MApN a fost prins în flagrant cu suma primită… de 300 lei

 mita politist (3)

Un subofiţer din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN) a fost prins în flagrant de procurorii DGA Bucureşti în timp ce primea de la o persoană, care l-a şi denunţat, suma de 300 de lei, pentru a facilita trasferul acesteia din urmă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Timiş.

Conform Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Bucureşti şi Judeţul Ilfov, suma de 300 de lei reprezenta o primă tranşă din cei 4.000 de lei, bani solicitaţi de subofiţer pentru a-şi trafica influenţa.

Denuţul făcut de persoana care i-a dat cei 300 de lei a fost înregistrat în februarie, însă reprezentanţii DGA susţin că în 11 mai s-a înregistrat un nou denunţ, al altei persoane, privind săvârşirea de către subofiţer a unei noi infracţiuni de trafic de influenţă având ca obiect fapte similare.

Celui de-al doilea denunţător subofiţerul MApN i-a cerut 10.000 de lei, pentru a-şi folosi influenţa în vederea aprobării raportului de transfer la o altă unitate de poliţie din ţară.

Anchetatorii au pus în mişcare acţiunea penală faţă de subofiţer în 16 iunie, pentru trafic de influenţă. „Totodată, la aceeaşi dată s-a început urmărirea penală şi faţă de C.Ş., subofiţer la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dolj, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizare a făptuitorului, constând în aceea că a prezentat primului denunţător pe Ş.V. (subofiţerul MApN- n.r.) ca fiind o persoană cu relaţii la nivelul conducerii  instituţiei şi care ar putea să îi faciliteze transferul”, precizeză procurorii DGA Bucureşti.

Subofiţerul MApN a fost reţinut pentru 24 de ore, el urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.  

Citeste si...
Femeia de 122 de ani care a fumat şi a băut zilnic