Ginecologii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui nu mai fac întreruperi de sarcină la cerere în unitatea sanitară. Principalul motiv îl constituie neplata acestui serviciu, scrie Mediafax.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Vaslui au declarat marți că medicii din cadrul Secției de Obstetrică și Ginecologie au decis să nu mai facă întreruperi de sarcină la cererea pacientelor.

“Nu se mai fac întreruperi de sarcină la cerere în spital. A fost o decizie luată de medicii ginecologi, probabil din anumite considerente personale. Este vorba despre întreruperi de sarcină la cerere, nu despre situații medicale în care se impune acest lucru. Probabil că, în județ, există clinici care fac astfel de întreruperi de sarcină, nu cunosc cu exactitate situația”, a declarat marți, corespondentului MEDIAFAX, Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Citeste si...  Se prelungește așteptarea lui Dragnea spera să fie liber, de astăzi, dar iată ce festă i-a făcut judecătoarea de la Tribunalul București

Aceasta a adăugat că nu știe cunoaște motivele acestei decizii, dar presupune că este vorba despre unele care țin de moralitate și religie.

Pe de altă parte, medicul-șef al secției de Obstretică Ginecologie, dr. Smărăndița Istrate, susține că nu este vorba doar despre moralitate.

„Întreruperile de sarcină la cerere se fac numai la cabinetele particulare din Vaslui sau din Iași. Nici înainte mulți colegi nu făceau avorturi la cerere. Printre motive se regăsesc și moralitatea, dar și faptul că nu sunt plătite. Este o manoperă pe care o facem noi și spitalul nu ne-o plătește, astfel că s-a luat decizia de a nu mai face astfel de întreruperi”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, dr. Smărăndița Istrate.