Hackerii au blocat toate computerele de la cea mai bogată primărie din țară. Ca să obţină anumite documente oficiale, localnicii trebuie să mai aştepte: informaticienii au repus în funcţiune doar jumătate din aparatele virusate printr-un e-mail otrăvit. Aceștia cer o răscumpărare uriașă.

Hackerii au lovit miercurea trecută. Pe la 4 – 5 după amiază… pictogramele s-au schimbat brusc… Angajaţii IT au înţeles situaţia şi-au declanşat alarma.

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1: „Ni s-a cerut o sumă de bani, în Bitcoin. Sunt date confidenţiale. Suma este 

Într-a cincea zi de la atac… sunt destule computere care nu pot fi folosite. Pe tastaturi, angajaţii au mesaj clar, scris cu pixul: „A nu se deschide!”.

Citeste si...  Deputatul PSD Dan Tudorache s-a căsătorit

Primarul anunţă însă că situaţia este în curs de remediere, iar decriptarea bazei de date blocate decurge bine.

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1: „S-a muncit în acest week-end, eu zic că jumătate, aproximativ jumătate dintre calculatoare sunt funcţionale, sper ca până la sfârşitul săptămânii să le avem pe toate funcţionale”.

Primăria Sectorului 1 gestionează un buget anual de un miliard şi 300 de milioane de lei. Hackerii ştiu bine asta. Au lovit primăria şi în urmă cu un an. Tot Bitcoin au cerut, dar nici atunci n-au primit vreo recompensă.