Lovitură de teatru de teateu în cariera lui Mircea Lucescu rămâne antrenorul echipei de fotbal Dinamo Kiev. Agentul antrenorului a dezvăluit că scrisoarea publicată de Gazeta Sporturilor nu era una prin care îşi anunţa demisia, ci doar era un mesaj pentru patronul echipei.

Acesta l-a convins să rămână la echipă.

„Lucescu este antrenorul principal al celor de la Dinamo Kiev. Nu vreau să discutăm nimic altceva. Mâine va zbura spre noi. Ce mai pot adăuga? Nici n-a ajuns şi deja vorbeşti de plecare. Va avea loc o conferinţă de presă, veţi auzi totul atunci” a spus patronul celor de la Dinamo Kiev, Igor Surkis, pentru publicaţia din Ucraina, Sport.ua.

Acesta a vorbit şi despre opoziţia suporterilor la venirea lui Mircea Lucescu, cel care a antrenat-o timp de 12 ani pe rivala Şahtior:

„Cred că avem fani deştepţi. Vor înţelege că atunci când echipa începe să progreseze şi să prezinte fotbal de calitate, va fi munca unui antrenor profesionist. Şi, în afară de asta, nu l-am luat pe Lucescu de la Şahtior. Era liber. Am dreptul să invit pe oricine consider că este potrivit. În opinia mea, Mircea Lucescu este un mare profesionist şi un mare motivator. Sunt sigur că va fi benefic lui Dinamo. Şi dacă oamenii sunt alături de echipa noastră, atunci vor trebui să se bucure pentru succesul acestui antrenor” a mai spus Surkis.

Lucescu a semnat cu Dinamo Kiev joia trecută.

Cum justifica Mircea Lucescu plecarea într-un comunicat potrivit Gazeta Sporturilor.: „Nu pot să accept ca propriii fani să acționeze împotriva intereselor clubului”

Lovitură de teatru în cariera lui Mircea Lucescu cu părere de rău am hotărât să renunț la posibila colaborare cu Dinamo Kiev.

Mulțumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată și invitația făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susținere echipa are atâta nevoie în momentele de încleștare sportivă.

N-am fost niciodată un laș, am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray la Beșiktaș sau de la Dinamo București la Rapid București, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecți, care m-au primit cu speranță și cu brațele deschise și cu care am reușit cucerirea titlurilor din țările respective.

Citeste si...
Scenă ireală cu patroni din Liga 1 în prim-plan: "A scos un pistol și a tras! Noi am fugit pe scări"

Nu pot să accept ca propriii fani să acționeze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulație, entuziasm, motivație și care să readucă echipa la nivelul la care tradiția și istoria acestui club îi dau dreptul.

Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legatură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare.

Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacții, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă și plină de neprevăzut care este fotbalul. O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potențialul tinerilor jucători ucraineni, mulți dintre ei componenți ai selecționatelor naționale.

Îmi doream o competiție așa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta.

Amenințat cu ștreangul

Suporterii Dinamo Kiev au reacţionat cu ostilitate după ce Lucescu a fost anunţat oficial ca noul antrenor la Dinamo Kiev.

Suporterii n-au uitat că el a antrenat-o timp de 12 ani pe rivala Şahtior.

Cât timp a stat pe banca rivalei Șahtior, antrenorul român a cucerit 22 de trofee, dominând competiția internă. De-a lungul anilor, „Il Luce” a avut mai multe momente tensionate cu formația din Capitală, iar ultrașii nu au uitat.

Imediat după numirea la Kiev, pe una dintre cele mai populare pagini de suporteri ai lui Dinamo Kiev au apărut mesaje amenințătoare. În prima postare, antrenorul român apare în fața eșadofului, cu mesajul „Capus sus, Mister!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.