Procurorii DNA au pus sechestru pe averile inculpaților din dosarul TelDrum, dar nu au reușit să facă acest lucru și în cazul celebrului domeniu pe care-l are Liviu Dragnea în Alexandria. Și asta pentru că șeful PSD a transferat proprietatea, la divorț, fostei soții, informează prisacariu.ro.

Dragnea a divorțat de Bombonica Prodana în vara lui 2015, iar domeniu care se întinde pe două străzi în Alexandria a rămas în proprietatea acesteia. În schimb, Dragnea a primit hotelul Turris din Turnu Măgurele.

Prisacariu.ro precizează că, în 2009, stabilimentul a ajuns în proprietatea Bombonicăi Dragnea în urma unei tranzacții atât de dubioase, încât a generat un dosar penal de evaziune fiscală.

În 2009, când Liviu Dragnea era șef al Consiliului Județean, soției sale, Bombonica, i s-a „restituit“ clădirea hotelului „Turris“, de 1.528 de metri pătrați. Decizia de „restituire“ a fost luată de către Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a Hotel Turris SA. Adică de către aceeași Bombonica Dragnea, care tocmai intrase în posesia a peste 95% din acțiunile societății comerciale. În propria declarație de avere din iunie 2009, în care a menționat „restituirea“, Liviu Dragnea scria că acea clădire era evaluată la peste 110 milioane de lei.

Citeste si...  Euro a atins o noua crestere record

Practic, clădirea unui hotel, evaluată la peste 25 de milioane euro, a ajuns în proprietatea soției lui Dragnea prin propria ei decizie unilaterală, fără nici un fel de justificare comercială și/sau legală. ANAF a considerat ”restituirea“ ca fiind doar o modalitate prin care Bombonica a mascat o tranzacție imobiliară de vânzare-cumpărare, stra­­tage­­mă menită să o scape pe soția lui Dragneade plata unui impozit de 17 milioane de lei. ANAF a depus plângere penală pentru evaziune fiscală. Parchetul General, condus la acea vreme de Tiberiu Nițu, a clasat dosarul.

Hotelul este, însă, foarte important pentru Dragnea deoarece îi poate justifica șefului PSD câteva sute de mii de euro.