Cazul Elodia continuă şi după condamnare, fostul poliţist urmând să mai fie judecat

cioaca

Cristian Cioacă a fost eliberat din Penitenciarul Colibaşi, după decizia Curţii de Apel Piteşti. El va fi judecat în libertate. Cioacă a fost condamnat, anul trecut, la 22 de ani de închisoare, fiind acuzat că a ucis-o pe Elodia Ghinescu.

Fostul poliţist Cristian Cioacă, în cazul căruia Curtea de Apel Piteşti a decis revocarea măsurii de arestare, va ieşi din închisoare în cursul serii de vineri, a declaratavocata acestuia, însă decizia de eliberare nu este definitivă.

Cei doi magistrați care au judecat, joi, cererea de revocare a măsurii de arestare nu au ajuns la o decizie, astfel că aceasta a fost dezbătută, vineri, de un complet de divergență, format din trei judecători ai aceleiaşi instanţe.

Completul de divergenţă a decis înlocuirea arestului cu controlul judiciar, hotărârea fiind executorie, conform noului Cod de procedură penală (Cpp).

În aceste condiţii, Cristian Cioacă va fi eliberat din Penitenciarul Colibași, însă decizia Curţii de Apel Piteşti nu este definitivă, după cum prevede, la articolul 206, noul Cpp: „Împotriva încheierilor prin care instanţa dispune asupra măsurilor preventive inculpatul şi procurorul pot formula contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare sau, după caz, de la comunicare. Contestaţia se depune la instanţa care a pronunţat încheierea atacată şi se înaintează, împreună cu dosarul cauzei, instanţei ierarhic superioare, în termen de 48 de ore de la înregistrare”.

Avocata lui Cioacă, Maria Vasii, a declarat că fostul poliţist ar urma să fie eliberat în cursul serii de vineri. „Noi am făcut o cerere de revocare a măsurii şi, în subsidiar, am cerut control judiciar. Din câte înţeleg, s-a dispus control judiciar”, a adăugat Vasii.

O eventuală contestaţie a procurorilor faţă de hotărârea luată vineri de Curtea de Apel Piteşti se va judeca la instanţa supremă.

Cristian Cioacă se află în arest din 5 decembrie 2012, iar la sfârșitul lui ianuarie 2013 el a fost transferat la Penitenciarul Colibași. El a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

În 2 iulie, Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute, dacă decizia rămâne definitivă, 22 de ani de detenţie.

Sentinţa instanţei de fond a fost atacată cu apel de toate părţile implicate, respectiv de Cristian Cioacă, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, şi de procurori.

 

Citeste si...
Fostul președinte al Consiliului Județean Buzău a fost condamnat la 3 ani și 6 luni