Actualitate, Featured

Locurile superbe din România pe care trebuie să le vizitezi!

Unele dintre cele mai frumoase și mai romantice locuri din România sunt puțin cunoscute turiștilor neinițiați. În schimb, din momentul în care au fost descoperite și imortalizate cu ajutorul aparatului de fotografiat, aceste locuri minunate au ajuns să cucerească internauții din lumea întreagă.

Cascada Bigăr este considerată, pe bună dreptate, drept una dintre cele mai frumoase din România. Acum trei ani de zile, Cascada Bigăr a fost, conform site-ul american “The World Geography”, cea mai impresionantă din lume. Aflată în Parcul Naţional Cheile Nerei, din judeţul Caraş-Severin, la jumătatea distanţei dintre localităţile Anina şi Bozovici, pe DN 57B, Cascada Bigăr este practic locul în care izbucul Bigăr se varsă în râul Miniş. Cascada are o înălţime de aproximativ 7-8 metri şi aspectul unui con acoperit integral cu mușchi.

Tot în Parcul Național Cheile Nerei se află lacul Ochiul Beiului, la limita Munților Aninei cu Munții Locvei, la o altitudine de 310 metri. Forma lacului este a unui crater cu adâncimea de 3,6 metri, iar apa este atât de curată, încât de pe mal pot fi urmăriți peștii în timp ce înoată. Lacul Ochiul Beiului este renumit nu doar pentru apa sa limpede sau locația deosebit de frumoasă în care se află ci și pentru faptul că nu îngheață niciodată, iar temperatura apei rămâne constantă tot timpul anului, între 4 și 8 grade Celsius.

Canionul 7 Scări din Munții Piatra Mare din Brașov este de o spectaculozitate rară. Se ajunge la el urmărind DN1, în județul Brașov, până în localitatea Timișul de Jos. De aici, un drum de un kilometru ajunge la cabana care este punct de plecare pentru turiștii care vor să viziteze Canionul. Pentru a trece prin canion au fost amenajate şapte scări, de aici și numele canionului. Cea mai lungă are 14,5 metri, iar urcarea ei oferă o privelişte spectaculoasă care, turiștii spun, că merită efortul fizic depus.

“Tunelul Iubirii”, este un alt loc de basm din România. Situat pe calea ferată Caransebeș – Băuțar, între localitățile Obreja și Glimboca, el a fost descoperit din întâmplare de un fotograf. Imaginile surprinse de Florin Avramescu au făcut înconjurului lumii iar “Tunelul Iubirii” a fost introdus în 2014 pe lista comorilor ascunse din Europa.

Insula Ovidiu este una dintre destinațiile ce trebuie neapărat vizitate de cei care ajung pe litoralul românesc. Cu o suprafață de 26.000 de metri pătraţi, aproape jumătate din insulă este dedicată turismului cu terase cu stuf și decorate în stil rustic. Se spune că la umbra unui stejar de aici a murit marele poet Ovidiu dar localnicii au nenumărate povești legate de apariția insuliței.

Lacul Beliş-Fântânele este o altă comoară ascunsă a României, o comoară care poartă în adâncuri altă comoară. Biserica din sat a fost înghițită de apă în urma unei viituri puternice. Populația s-a salvat, mutându-se pe dealurile din vecinătate, iar locuitorii au dus cu ei, potrivit legendei, toate obiectele din Biserică, care au încăput în caruri și căruțe. În zilele secetoase, când apele se retrag, vechea Biserică începe să apară de sub luciul apelor.

Lacul Albastru din Baia Sprie, județul Maramureș, este unicat în Europa. Lacul își schimbă culoarea în funcție de anotimp. Cei care îl văd primăvara își aduc aminte de culoarea sa albastră cu reflexe de smarald, în timp ce iarna lacul devine verde închis sau chiar maro. Specialiștii nu s-au avântat să explice fenomenul rar al lacului aflat la liziera pădurii din localitatea Baia Sprie.

blank