Bancherii din România estimează, în proporţie de peste 90%, că Legea dării în plată va avea ca efect reducerea creditării şi ieftinirea locuinţelor, arată sondajul Barometrul Bancar ARB & EY ediţia 2016, publicat miercuri de Asociaţia Română a Băncilor (ARB).

Astfel, sondajul arată că 90% din bancherii din România se aşteaptă ca Legea privind darea în plată să afecteze negativ creditarea, iar 95% dintre şefii din bănci cred că actul normativ va genera o scădere a preţurilor locuinţelor, potrivit News.ro.
Dintre bancherii care au participat la sondaj, 20% se aşteaptă la o scădere semnificativă a preţurilor, iar 75% estimează o ieftinire moderată, în timp ce doar 5% consideră că Legea dării în plată nu va influenţa preţurile imobiliare.
Legea dării în plată se aplică din 13 mai, iar bancherii s-au opus vehement adoptării actului normativ pe motiv că, în acest fel, statul intervine în contractele încheiate între două părţi.
Legea permite românilor care au luat credite ipotecare să scape de toată datoria faţă de bancă dacă cedează creditorului locuinţa.

Citeste si...
Protest-record anunțat în weekend la București!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.