În interiorul PSD au izbucnit tensiuni între Liviu Dragnea și Gabriela Firea, chiar înaintea Comitetului Executiv al PSD, de la finalul săptămânii.
Totul a plecat de la declarațiile prefectului Capitalei, Speranța Cliseru, cea care i-a contrazis atât pe ministrul de Interne, cât și pe jandarmi cu privire la ordinul de evacuare a Pieței Victoria, în noaptea de 10 august.
Surse politice susțin că în urma acestor declarații, Liviu Dragnea a cerut mazilirea Speranței Cliseru, însă s-a lovit de opoziția Gabrielei Firea, unul dintre oamenii foarte importanți care o susțin politic pe actualul prefect al Capitalei, informează Realitatea TV.
Tensiunile dintre Liviu Dragnea și Gabriela Firea au fost vizibile în ultimele luni, totul culminând cu marele eveniment, nunta de la Palatul Snagov. Gabriela Firea, în calitate de primar general, a oficiat doar cununia civilă, dar la petrecerea de la Snagov a lipsit.
Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, a declarat, luni, că în timpul protestelor din 10 august nu s-a aflat în centrul mobil de comandă, ci ”într-o clădire din clădirile care aparțin de guvern”, spunând că ordinul de evacuare a pieței a fost dat după miezul nopții.
”Violențele care necesitau restabilirea ordinii publice s-au întâmplat mult mai târziu, când s-a dat foc la fel de fel de elemente de mobilier urban Nu are importanță unde erau. (Ordinul – n.r.) Era de restabilirea ordinii publice. Nu putea să eliberăm un spațiu și pe străzi să se întâmple acte de vandalism sau de terorism. Cred că era după 12 noaptea (când am semnat ordinul – n.r.). (…) Nu știu ce spune MAI și eu spun ce spun eu”, a spus Speranța Cliseru.
Ea a mai spus că a semnat ordinul de restabilire a ordinii publice pe baza informațiilor de la Jandarmerie.
Declarațiile prefectului vin în contextul în care jandarmii au susținut că au primit ordin din partea Speranței Cliseru la ora 23.11.

Citeste si...  Antonescu a refuzat să semneze declaraţia PNL de necolaborare cu Băsescu