Marele absent zilele acestea este Liviu Dragnea. Potrivit g4media, Dragnea a plecat din țară încă din 2 ianuarie cu un avion privat pe ruta București – Sofia – Verona. Al treilea om în stat este însoțit de mai tânăra sa parteneră, Irina Tănase. Unele informații spun că Dragnea ar putea să revină din vacanță pentru întrevederea cu președintele Comisiei Europene, dar Florin Iordache a infirmat această variantă.

Ultimele informații arată că Liviu Dragnea nu va fi prezent la evenimentul istoric prin care România va prelua, formal, președinția Consiliului UE. Dragnea avea programată o întâlnire cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, dar în locul său ar trebui să meargă Florin Iordache, cel care îi ține locul la șefia Camerei Deputaților.

„Din câte ştiu, (Liviu Drangea – n.r.) nu este în ţară. (Voi participa – n.r.) eu şi cu domnul Tăriceanu”, a afirmat pentru Mediafax Florin Iordache.

Nu este prima dată când Liviu Dragnea își neglijează atribuțiile de serviciu. În ultimii doi ani, ca preşedinte al Camerei, Dragnea a condus doar 20 ședințe de plen, din 217, relatează Realitatea TV.

Pe anul 2018, din totalul de 103 sedințe de plen simple și comune, a condus 2 ședințe simple și 4 ședinte comune, a observat Gigel Stirbu, deputat PNL, care i-a făcut o evidenta lui Liviu Dragnea.

Pe anul 2017, din totalul de 114 de ședinte de plen comune și simple, a condus 6 ședințe simple și 8 ședințe comune. Dacă facem o socoteală simplă, din totalul de 217 de ședințe, din ultimii doi ani, dl Dragnea și-a exercitat functia de președinte al Camerei, pentru care primește indeminizatie, in doar 20 de ședințe, procentul participării acestui domn este de 9,2% din totalul ședințelor de conducere efectivă a lucrărilor Parlamentului.

Citeste si...  Tăriceanu şi-a găsit un aliat surpriză

De cele mai multe ori, Liviu Dragnea intră la sedintele de vot final doar daca sunt proiecte importate pentru PSD. Ședintele sunt conduse de obicei de Florin Iordache sau de către un alt vicepresedinte

”El se preocupă de fapt, din biroul său, de plătit polițe și de remaniat ministri la fiecare lună, find, de facto, Prim-ministrul României. Este clar că singurele preocupări principale ale lui Dragnea si ale guvernanților actuali sunt distrugerea economiei românești, tentativa de capturare a statului, distrugerea sistemelor publice, atacul sistematic împotriva mediului de afaceri, tentativa de confiscare a banilor privați si acapararea tuturor instituțiilor. Este evident că pe Dragnea nu-l interesează nici țara, nici economia, nici românii, nici imaginea României în Europa și în lume avâd un singur obiectiv aceea de a ține România cuprinsă propriilor interese”, a spus Știrbu.

Și asta deși Liviu Dragnea are unul dintre cele mai mari salarii din România – 23.290 lei.