Liviu Dragnea pierde atât partidul, cât și Parlamentul, cele două arme cu care se lăuda în urmă cu mai bine de un an. Căderea nervoasă din urmă cu două zile nu a fost întâmplătoare, ci a venit după o dovadă mai mult decât palpabilă că majoritatea în Camera Deputaților scârțâie puternic. La fel și puterea în PSD.

Relația cu Tăriceanu

Unul dintre motivele pentru care Liviu Dragnea a ajuns în pragul unei căderi nervoase a fost și relația din ce în ce mai proastă cu partenerul de coaliție, Călin Popescu Tăriceanu. Președintele ALDE a pus piciorul în prag și i-a transmis liderului PSD că Tudorel Toader nu va pleca de la Ministerul Justiției și că are susținerea ALDE până la capăt.

Ca atare, Liviu Dragnea, dornic să scape de Tudorel Toader, a încercat să forțeze un semnal mai degrabă simbolic în Parlament, la momentul moțiunii simple împotriva ministrului Justiției.

A încercat să forțeze un vot secret în Camera Deputaților, astfel încât social-democrații să se ascundă în spatele unui vot pentru demiterea lui Tudorel Toader. A încercat să facă asta prin PMP, apoi prin PNL, dând personal telefoane liberalilor, dar nu a reușit.

La final,insusi Liviu Dragnea s-a vazut obligat sa voteze pentru pastrarea lui Tudorel Toader in Guvern, deși nu își dorește.

Citeste si...  Dan Negru, lider de 18 ani! Peste trei milioane de români au urmărit Revelionul Starurilor 2018, la Antena 1

Relația cu PSD

În partid, apele sunt tulburi de aproape un an. Schimbarea lui Mihai Tudose de la conducerea Guvernului a declanșat și mai tare tensiunile deja existente, iar condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive i-a slăbit acestuia puterea în partid.

Cu Paul Stănescu, Marian Neacșu și Mihai Tudose porniți împotriva sa, rândurile social-democraților s-au tot strâns. Iar asta s-a văzut și miercuri, la momentul moțiunii simple împotriva ministrului Justiției.

După eșecul negocierii din partid ca deputații PSD să voteze pentru ca moțiunea să treacă, Liviu Dragnea a clacat chiar în ședința Biroului Permanent,cand a avut o altrecatie cu lideru PSD Buzau Marcel Ciolacu. La scurt timp, Liviu Dragnea a cedat nervos în fața camerelor   de luat vederi, în direct,dracuind jurnalisti pentru intrebari. 

Schimbarea lui Paul Stănescu din funcția de ministru al Dezvoltării este o altă dorință supremă a lui Liviu Dragnea. Cum fosta sa mână dreaptă a întors armele împotriva lui, șeful PSD vrea să scape cu orice preț de liderul puciștilor.

Are, însă, o mare piedică. Premierul Viorica Dăncilă refuză insistent să facă această schimbare, așa cum refuză să dea ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere.