Procurorii DNA încep anul în forță, iar primul pe listă va fi liderul PSD, Liviu Dragnea, cel care va fi chemat la audieri în celebrul dosar Tel Drum.
Surse judiciare susțin că Liviu Dragnea va fi chemat pe data de 3 ianuarie, alături de alți inculpați din acest dosar, informează Antena 3.

Liderul PSD este acuzat de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi fraude cu fonduri europene. Procurorii îşi sprijină acuzaţiile pe sesizarea specialiştilor de la Oficiul European Antifraudă, care au arătat că succesul TelDrum este clădit pe ilegalităţi. Investigaţiile arată că Liviu Dragnea ar fi gândit un plan ilegal pentru a pune mâna pe banii judeţului, dar şi pe sume importante din fondurile pe care Uniunea Europeană le-a pus la bătaie pentru modernizarea României.

Privatizarea societăţii TelDrum a fost primul pas. Apoi, Liviu Dragnea, ca şef al Consiliului Judeţean Teleorman, a semnat cumpărarea unui utilaj pentru asfaltare. Utilajul a ajuns prin mai multe aranjamente în administrarea şi apoi în proprietatea TelDrum, care între anii 2002 şi 2005 a pus mâna pe toate contractele pentru reabilitarea și întreținerea structurii rutiere a judeţului. Ulterior, când s-a aflat că lucrările publice erau atribuite fără licitaţie societăţii TelDrum, consiliul judeţean a inclus în caietul de sarcini, ca şi condiţie, utilizarea utilajului. Practic, contractele au ajuns tot la TelDrum.

Citeste si...  Zone erogene la barbati. Cele mai sensibile puncte ale placerii

Procurorii spun că membrii grupului au interpus de mai multe ori firme între Consiliului Judeţean sau alte entităţi administrative şi societatea TelDrum pentru a nu se vedea cine profită de pe urma statului.

Un alt pas, care de altfel a atras atenţia reprezentanţilor europeni, a fost implicarea firmei TelDrum în contracte cu finanţare de la UE. Procurorii spun că finanţările au fost obţinute cu documente false.

Liderul PSD a petrecut mai puţin de oră vineri în birourile procurorilor.

„Am fost chemat în acelaşi dosar, ca să mi se aducă la cunoştiinţă că mi-a fost aprobată cererea care iniţial a fost respinsă de a mi se pune la dispoziţie dosarul pe suport electronic”, a declarat Liviu Dragnea, președintele PSD.

În dosarul Tel Drum, în care prejudiciul este estimat la 30 de milioane de lei şi mai bine de 20 de milioane de euro, Liviu Dragnea şi ceilalţi inculpaţi au averile puse sub sechestru.