Dragnea s-a rugat la moaştele Sfintei Parascheva „pentru cei care au gândit rău cu dosarul ăla”

04_Dragnea_CP_b16b7b2803

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri seară, la Iaşi, după ce s-a închinat la moaştele Sfintei Parascheva, că s-a rugat pentru cei care „au gândit rău” cu dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA, el participând, ulterior, la o procesiune religioasă pe străzile oraşului.

Liviu Dragnea a ajuns, vineri seară, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, unde s-a închinat la racla cu moaştele Sfintei Parascheva, vicepremierul fiind însoţit de primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita.

Întrebat de jurnalişti dacă s-a rugat şi pentru problemele sale cu Justiţia, Dragnea a răspuns: „M-am rugat pentru cei care au gândit rău cu dosarul ăla şi cu ce au gândit să facă. M-am rugat pentru toţi cei care au avut duşmănie în suflet şi au gândit rău”.

El a mai spus că, în primul rând, s-a rugat pentru ţară.

„M-am rugat pentru ţară, recunosc. Pentru că, spre deosebire de anii trecuţi când veneam aici, acum am avut şansa sau neşansa să înţeleg mai multe din ce se întâmplă în ţară. E nevoie de foartă multă unitate şi foarte multă înţelepciune pentru noi toţi. Pentru asta m-am rugat şi pentru noi toţi”, a spus Liviu Dragnea.

Dragnea a sosit în cursul serii la Iaşi, el urmând să fie prezent, sâmbătă, la Conferinţa naţională a femeilor din PSD.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva şi cele ale Sfântului Simeon a fost purtată, pe umeri, vineri seară de preoţi, pe o distanţă de câţiva kilometri.

Pelerinajul s-a desfăşurat pe traseul Bulevardul Ştefan cel Mare – strada I.C. Brătianu – strada Cuza Vodă – strada Armeană – Biserica „Sfântul Sava” – Mănăstirea „Trei Ierarhi” – Catedrala Mitropolitană. Procesiunea a durat aproximativ o oră, sfintele moaşte fiind readuse în curtea Mitropoliei şi aşezate pe esplanada lăcaşului de cult.

La procesiune au participat peste 20.000 de persoane, potrivit jandarmeriei.

Credincioşilor care vor sta noaptea la rând pentru a se închina la sfintele moaşte le vor fi oferite de către autorităţi, dar şi de către Mitropolie, ceai cald şi pachete cu mâncare.

Momentul culminant al pelerinajului religios de la Iaşi va avea loc luni, când este programată Sfânta Liturghie. Slujba se va desfăşura în faţa Catedralei, pe pietonalul Ştefan cel Mare, şi nu în curtea lăcaşului de cult ca în anii trecuţi.

La slujbă va asista şi premierul Victor Ponta, a anunţat, joi, primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita.

Sfânta Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în dosarul privind referendumul din 2012, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa pentru a obţine o prezenţă de minimum 60 la sută la vot, care să garanteze validarea scrutinului.

Dosarul a fost adus luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, urmând să fie înregistrat la instanţă şi să se stabilească un prim termen de judecată, după repartizarea aleatorie la un complet de la Secţia penală.

Citeste si...  Samsung prezinta reteaua 5G! Vom descarca un film HD intr-o secunda