Primarul din Alba-Iulia, Mircea Hava, ar putea deschide lista la europarlamentare a PNL, pe loc eligibil fiind și actualul europarlamentar Adina Vălean, în timp ce soțul acesteia, Crin Antonescu, nu se regăsește printre candidații eligibili au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Situație e cu atât mai surprinzătoare cu cât chiar Antonescu spunea că soția sa nu va mai candida pentru un nou mandat, pentru că ar fi ciudat ca amândoi să candideze. în sondajul PNL, Crin Antonescu este cotat la 33%, în timp ce Mircea Hava are un scor cuprins între 3% și 5%.

Liberalii mizează pe obținerea 10 locuri de eurodeputați la alegerile care vor avea loc pe 26 mai, însemnând un scor al PNL între 25 și 30%. Configurația listei partidului condus de Ludovic Orban ar fi următoarea: Mircea Hava, Siegfried Mureșan, Vasile Blaga, Cristian Bușoi, Daniel Buda, Adina Vălean, Gheorghe Falcă și Dan Motreanu, potrivit surselor citate.

Citeste si...  Udrea îi multumeşte lui Cristoiu pentru câ îi simte lipsa de pe scena politică

Deși fostul președinte al Partidul National Liberal , Crin Antonescu, a fost printre primii care și-au depus candidatura pentru competiția internă la europarlamentare, acesta pare a nu se mai regăsi pe locuri eligibile.

Liderului liberal Ludovic Orban îi revine exclusiv alegerea persoanei care va deschide lista PNL la europarlamentare, nefiind necesar ca acea persoană să fie membru de partid sau să îşi fi depus dosarul de candidatură pentru alegerile în PE.

În acest context, sursele menționate au precizat, pentru MEDIAFAX, că o posibilitate ar fi ca Rareș Bogdan să deschidă lista la europarlamentare, în condițiile în care în sondajul intern al PNL acesta a avut o cotă de popularitate pozitivă de aproape 40%.

Partidul National Liberal va avea, luni, o ședință a Biroului Executiv, urmată de una Biroului Politic Național în care candidații la europarlamentarii vor veni să ăși prezinte programul. O decizie de validare a listei va fi luată de ambele foruri statutare ale partidului, potrivit surselor citate.