Mașina a fost fabricată în Iran la începutul anilor ’70, având un motor în patru cilindrii în linie, 54 de cai putere, transmisie manuală şi doar 2.000 de kilometri la bord.

ceausescu_92730800

Însă, actualul proprietar nu îşi mai permite să o întreţină.

„Cred că va ajunge într-o colecţie privată şi sper, în sfârşit, să revină şi circuitului pentru că practic a fost conservată, nu a circulat foarte mult. În 20 de ani…2.000 de kilometriînseamnă doar reviziile anuale şi mici deplasări de menţinere”, a spus Bogdan Coconoiu, preşedinte la Retromobil Club România.

La licitaţia care va avea loc pe 9 decembrie, preţul de pornire pentru fosta maşină a dictatorului Nicolae Ceauşescu este de 4.000 de euro. Vehiculul i-a fost făcut cadou lui Nicolae Ceauşescu de fostul şah al Iranului, în 1974. Deşi este cunoscută ca limuzină Crysler, maşina este o berlină care a fost construită în Iran din 1967 până în 2005, după un model al constructorului american.

„Limuzina a fost pusă în vânzare împreună cu alte câteva maşini de ale lui Ceauşescu, în 1992, de către RAPPS. De atunci, a rămas într-o colecţie privată, nu a mai fost scoasă la vânzare, a fost folosită arareori şi păstrată ca un obiect de colecţie până astăzi”, susține Alexandru Bâldea, directorul unei case de licitaţii.

Citeste si...
CUPA DAVIS: România - Israel 2-0