Liderul Pro România Victor Ponta a ajuns vineri dimineață la sediul Parchetului General pentru a fi audiat în calitate de martor de procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție în dosarul fostei șefe DNA Laura Codruța Kovesi.

„Am fost citat ca martor, din fericire. Ultima dată când ne-am văzut eram în cârje și eram inculpat, acum sunt pe picioarele mele și martor. Nu știu de ce am fost chemat. Ieri (m-au citat procurorii). (…) Nu o să mint pentru nimeni niciodată. Nu sunt deloc o victimă (c.n. a Laurei Codruța Kovesi). (…) Aveți impresia că am rămas în relația, ca s-o întreb, o întrebați dvs. Coincidența este, știți, voia lui Dumnezeu”, a spus Victor Ponta la sosire.

Citeste si...  Ion Cristoiu: Kovesi VA FI UITATĂ într-o săptămână, în stilul românesc

La sediul Parchetului General este așteptată și Laura Codruța Kovesi.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Poliţia Română a transmis, în decembrie 2018, că a achitat unei firme de transport aerian peste 234.000 de lei pentru aducerea în ţară din Indonezia a fostului director al FNI.