Blaga: PDL va intra la guvernare doar prin alegeri

blaga_poya_91262700

PDL va intra la guvernare numai în urma unor alegeri parlamentare, a declarat joi, la Slatina, președintele partidului Vasile Blaga, care a adăugat că democrat-liberalii nu vor intra la guvernare cu vreunul dintre partidele care formează USL.

„PDL este un partid puternic, care remobilizează pentru a ajunge din nou la guvernare, dar doar prin alegeri. Doar prin alegeri și nu altfel. După alegerile europarlamentare, desigur, suntem deschiși (n.r. pentru ca alte partide să fuzioneze cu PDL) astfel încât să avem un candidat unic al dreptei cu șanse de a câștiga viitoarea competiție electorală”, a spus Vasile Blaga.

Întrebat cât crede că va dura USL, președintele PDL a răspuns că și-ar dori ca această alianță să reziste până în 2016.

„Eu nu știu cât o să dureze USL, eu mă rog să dureze. Cel puțin până la primăvară. Eu aș vrea să dureze până în 2016, pentru că împreună au mințit românii, împreună le-au promis marea cu sarea, și să treacă măcar în iarna asta împreună pentru că promisiunile electorale nu vor plăti facturile nici la Slatina nici în țară. (…) De aceea sunt mai puțin preocupat de soarta lor, mă preocupă mai mult soarta PDL. Chiar dacă fiecare în parte, în special PSD, se pregătește pentru ziua a 2-a, ca să zic așa”, a declarat președintele PDL.

El a subliniat că PDL nu va intra la guvernare cu vreunul dintre partidele din USL. „Pot să vă spun că PDL nu va intra la guvernare cu niciuna dintre componentele USL. Noi vom participa la guvernare doar după viitoarele alegeri generale, atunci când vor avea ele loc”, a mai declarat Blaga.

Președintele PDL a menționat că, în perspectivă, este nevoie de o fuziune a partidelor de centru-dreapta, prin absorbția lor în PDL, sub sigla, culoarea și cu imnul PDL. „Înțeleg că este nevoie și ar fi bine și ne-am dori, o fuziune a tuturor partidelor de partea aceasta a eșichierului politic în PDL cu Verde înrourat, cu trandafirul și portocaliu înainte”, a conchis liderul democrat-liberal.

 

 

 

Citeste si...
Vasile Blaga, reacție VIRULENTĂ în fața magistraților: 'Toate acuzaţiile sunt 'construcţii SF'. Nu am primit niciun cent'