Cotroverse mari in sanul PSD in absenta lui Victor Ponta !Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, și vicepreședintele PSD Marian Oprisan au ridicat in ultima saptamana problema unei eventuale discutii in partid privind o iesire de la guvernare. Liderul CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, spune ca o asemenea discutie ar ti trebuitt sa aiba loc doar daca partidul ar fi format din „prosti”.
 
oprisan_dragnea_43926900
„Ar trebui o asemenea discutie daca partidul ar fi facut din prosti, pentru ca eu cred ca un partid trebuie sa se concentreze exclusiv asupra activitatii sale de uvernare, sa-si puna in valoare intreaga sa capacitate cand guverneaza, nu sa intre in dezbatere sterile in interiorul partidului. Plecarea de la putere survine in mod automat cand esti in imposibilitatea de a exercita puterea. Nu mai ai majoritate, gata, s-a terminat povestea, poti sa dezbati cat vrei lucrurile acestea. Cat timp este majoritatea, guvernarea merge inainte. Daca majoritatea se destrama nu va mai fi, oricate concluzii pozitive ai trage tu in urma dezbaterilor. Eu cred ca noi trebuie sa devenim putin mai practici”, a declarat liderul PSD Vaslui.
 
”Trebuia să-i predăm guvernarea lui Klaus Iohannis de la 1 iunie. Iohannis nu a făcut altceva decât ce a făcut și Traian Băsescu. PSD și Victor Ponta trebuie să facă o analiză și să vadă dacă mai rămâne la guvernare. Comitetul Executiv al PSD poate lua decizia de a ieși de la guvernare.”, a spus Marian Oprișan la Realitatea TV.
„Nu putem sta la guvernare în orice condiţii – şi mă refeream la dorinţa noastră, care cred că este firească, de a nu fi captivi în propria guvernare”, a declarat Liviu Dragnea.
Amandoi au precizat ca isi doresc ca PSD sa continue guvernarea pana in 2016.
Citeste si...
Ce vrea Gabriel Oprea?