Europarlamentarul Rareş Bogdan a anunţat că liberalii vor discuta, miercuri, la prânz, propunerile de premier cu care vor merge la preşedintele Klaus Iohannis, iar acestea vor fi validate miercuri seară în cadrul BPN. Bogdan afirmă că vor fi ”trei – patru propuneri” din care Klaus Iohannis să poată alege. În legătură cu ministerele pe care le-ar vrea liberalii, Rareş Bogdan a afirmat că, în baza rezultatelor alegerilor, PNL va avea probabil ”10 – 11 ministere din 18”.

Miercuri liberalii discutăm şi vom valida, probabil seara, la 19.00 sau 20.00 o sa avem BPN , după ce, la prânz vom sta de vorbă pe propuneri”, a declarat, marţi seară, Rareş Bogdan, întrebat despre propunerile de premier.

Bogdan a explicat că vor fi ”3-4 propuneri”, Nicolae Ciucă fiind una dintre acestea.

”Noi facem propunerile şi domnia sa va alege (preşedintele Klaus Iohannis – n.r.) pentru că va trebui să fie într-un parteneriat cu domnia sa şi într-un parteneriat asumat cu PNL şi într-o colaborare permanentă cu USR PLUS şi UDMR. Nu pot să vă spun nume pentru că nu e corect. Pe domnul Ciucă vi l-am spus pentru că este, practic, premierul în exerciţiu”, a mai afirmat Bogdan.

Întrebat în continuare de jurnalişti dacă toate propunerile vor fi din rândul membrilor PNL, Bogdan a afirmat: ”Toate numele sunt membri PNL, au fost membri PNL, vor fi membri PNL”.

Chestionat despre o eventuală propunere a lui Eduard Hellvig, Rareş Bogdan a afirmat că acesta ”a reformat un serviciu, e un om cu un rol cheie” şi ”are un mandat extrem de performant”.

”Cred că are o treabă foarte bună şi este foarte bun, de ce vreţi să-l luaţi de acolo?”, a mai afirmat Bogdan.

Întrebat despre ministerele pe care le-ar vrea PNL, europarlamentarul liberal a afirmat: ”Dacă ar fi după mine, aş păstra toate ministerele, pentru că am mare încrdere în colegii mei. (…) Important este să venim cu ponderea în urma rezultatelor, foarte probabil nu vom putea avea mai mult de 10-11 ministere din 18”.

”Premierul trebuie, obligatoriu, să poată colabora cu Ministerul Justiţiei, Ministerul Finanţelor” a adăugat Rareş Bogdan.


Citeste si...
Salvamontistii au dus steagul Romaniei pe culmi