Liberalii susţin că măsurile fiscale adoptate de Executiv arată că guvernarea PSD-ALDE a ajuns la fundul sacului. PNL a adăugat că amnistia fiscală nu se justifică decât dacă statul este vinovat prin neachutarea unor taxe sau aplicarea greşită a unei legi.

Liberalii susţin că noile măsuri fiscale dovedesc că guvernul PAD-ALDE nu mai au banii

În loc să aprecieze comportamentul corect al românilor cinstiţi, plătitori de taxe şi impozite, guvernul Dăncilă se pregăteşte să le pună în cârcă alte biruri fiscale pentru a acoperi gaura de la buget. Măsurile de eliminare a unor sporuri din administraţia publică, de creştere a accizelor şi introducere unor taxe noi la unele produse alimentare, anunţate de Guvern, sunt măsuri de criză care arată că guvernarea eşuată a majorităţii PSD-ALDE a ajuns la fundul sacului. Este nevoie de măsuri urgente de eficientizare a cheltuielilor publice şi de oprirea risipei bugetare pe sinecuri politice şi contracte clientelare pentru ca România să revină la normalitate în ceea ce priveşte gestiunea finanţelor publice, nu de paliative care să cosmetizeze o realitate economică tot mai dură”, a transmis Liberalii, într-un comunicat de presă. 

Purtătorul de cuvânt al PNL-Ului a adăugat că guvernul PSD-ALDE recurge la măsuri de criză pentru a acoperi gaura din buget,

Liberalii susţin că noile măsuri fiscale dovedesc că guvernul PAD-ALDE nu mai au banii

„Guvernarea PSD – ALDE a ajuns la fundul sacului şi recurge la măsuri de criză pentru a acoperi gaura imensă de la bugetului statului de peste 20 de miliarde de lei, provocată în primele şase luni ale anului de măsurile lor economice proaste. În ciuda dezastrului din trezoreria statului, generat de o guvernarea haotică, coaliţia PSD – ALDE, obişnuită să guverneze numai în favoarea infractorilor, a mai adoptat o Ordonanţă de Urgenţă pentru a-i scăpa de probleme pe cei care nu respectă legea şi nu-şi plătesc taxele şi impozitele la timp. În loc să combată fenomenul infracţional din toate domeniile, să restabilească ordinea şi legea în ţară, să reducă evaziunea din economie şi să recupereze sumele datorate de la cei care îşi ascund averile în spatele unor firme cu pierderi, guvernarea PSD – ALDE îi ”premiază” cu ştergerea datoriilor”, mai transmite Dancă.

Citeste si...
Mircea Geoană și liberalii se înfrățesc oficial

PNL-ul a afrimat că amnistia fiscală poate fi justificată doar în cazul în care statul nu şi-a achitat taxele şi impozitele din cauza aplicării legii greşite din partea

„O amnistie fiscală nu poate fi justificată decât atunci când statul este vinovat pentru neachitarea unor taxe şi impozite din cauza interpretării sau aplicării greşite a legii din partea organelor fiscale. Altfel, ştergerea discreţionară a unor datorii distorsionează concurenţa din piaţă între contribuabilii corecţi şi cei necinstiţi şi încurajează eludarea legii. Peste 90% dintre români îşi plătesc dările către stat la timp şi ar trebui să beneficieze de bonificaţii pentru comportamentul lor corect, cel puţin în compensaţie egală proporţional cu ştergerea de datorii pentru cei rău-platnici”, se mai arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Reacţia purtătorului de cuvânt, Liberalii vine în urma adoptării a mai multor măsuri fiscale în şedinţa Executivului de miercuri.

Noi măsuri fiscale pentru a ajuta datornicii să îşi plătească restanţele de peste un milion de lei au fost adoptate în şedinţa de Guvern. Printre măsuri se află şi plata eşalonată a obligaţiilor bugetare, conversia în acţiuni a obligaţiilor, stingerea restanţelor prin darea în plată a unor imobile.

Conform proiectul, măsurile vizează persoanele fizice sau juridice cu datorii de peste un milion de lei şi posibilitatea ca, în 6 luni, debitorul să opteze pentru restructarea financiară şi să pregătească un plan de restructurare elaborat de către un expert independent.

Măsuri: plata eşalonată a obligaţiilor bugetare, conversia în acţiuni a obligaţiilor, stingerea restanţelor prin darea în plată a unor imobile.La acestea se adaugă anularea unor obligaţii bugetare principale în proporţie de maxim 50%, din totalul acestora, funcţie de capacitatea financiară de plată a debitorului.

Proiectul mai prevede amânarea la plată a accesoriilor datorate de contribuabili în vederea anulării dacă planul de restructurare se finalizează cu succes.