Lideri ai PNL, convocați de secretarul general al partidului, Marian Petrache, au petrecut la Clubul Diplomaților fără PDL-iștii lui Blaga.

06-pnl-nd-465x390

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, i-a invitat marți seara pe președinții filialelor liberale, dar și pe o serie de parlamentari influenți, la Clubul Diplomaților. La întâlnire a participat și președintele ales, Klaus Iohannis, dar nu au fost invitați și democrat-liberalii. Acest lucru nu i-a deranjat însă pe participanții la cină. „Mi-a plăcut că nu s-a pus el în capul mesei, ci a trecut pe la fiecare să vorbească. Și a fost bine că prima întâlnire după ce a câștigat alegerile a făcuto cu noi, fără PDL-iși, că până la urmă el este președintele PNL”, a declarat un lider al liberalilor, pentru EVZ.

Dincolo de felicitările de ri goare după campanie, discuțiile au vizat și problemele curente din partid. Echipa de consilieri a lui Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni a fost unul dintre subiectele de discuție. Variantele vehiculate până acum, precum Andrei Pleșu sau Alina Mungiu Pippidi, par puțin probabile, pentru că aceștia nu ar fi interesați, dar în schimb, o serie de liberali ar fi interesați să facă parte din echipa de consilieri a președintelui ales. Printre ei, Alina Gorghiu, care ar fi interesată de coordonarea departamentului de comunicare de la Cotroceni, deși prestația ei în funcția de purtător de cuvânt al PNL a fost contestată.

Printre liberalii care ar urma să meargă la Cotroceni se numără și Dan Mihalache, responsabil pentru mesajele lui Klaus Iohannis în campanie, Andrei Muraru, apropiat al lui Iohannis și cel care a lucrat la proiectul de țară al președintelui ales. Un alt nume vehiculat, Eduard Hellvig, nu s-a arătat interesat de funcția de șef al Cancelariei prezidențiale, el vrând să rămână europarlamentar. Totuși, liberalii se așteaptă ca Iohannis să își aducă la Cotroceni o serie de colaboratori de la Primăria Sibiu.

Trei pentru șefia partidului

În privința unui eventual Congres pentru alegerea conducerii PNL, deși liberalii lui Iohannis nu agreează la ora actuală organizarea de alegeri interne, o decizie va fi luată în Biroul Politic Național. Mai nou, printre numele vehiculate de liberali pentru preluarea funcției de co-președinte al PNL, care va fi vacantată după plecarea lui Iohannis la Cotroceni, se numără, alături de Ludovic Orban, senatorul Teodor Atanasiu, dar și deputatul Dan Motreanu.

Iohannis, felicitat de ambasador

Franței Președintele ales, Klaus Iohannis, a avut ieri o întrevedere cu ambasadorul Franței în România, Francois Saint-Paul. Acesta i-a înmânat lui Iohannis o scrisoare din partea președintelui Franței, Francois Hollande, care îl felicită și îi urează succes în funcție. În plus, Hollande l-a invitat pe Iohannis să efectueze o vizită la Paris, în funcție de disponibilitatea agendei sale.

Citeste si...
Trenul ticalosilor are gară în Romania?