Lia Olguța Vasilescu este noul consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă pe probleme de infrastructură. Vasilescu, refuzată de Klaus Iohannis pentru Dezvoltare și Transporturi, spune că a rezolvat, din noua funcție, o primă problemă pentru autostrada Craiova – Pitești.

”După refuzurile în lanț ale lui Klaus Iohannis, doamna premier a spus că vrea să rămân în echipa sa și să găsim o soluție. E o funcție neretribuită, mă voi ocupa de investițiile mari în infrastructură. Voi supraveghea tot ce înseamnă autostrăzi în România. Miercuri va fi publicată fișa cu atribuții.

Lia Olguța Vasilescu:Azi am reușit să deblochez un lucru. Mai mulți oameni care făceau măsurători pentru autostrada Craiova – Pitești au zis că își dau demisia. Au sunat la Ministerul Muncii, când au aflat că am revenit. Am pus mâna pe telefon și am sunat la o instituție din Dolj, care a blocat o hârtie. Hârtia ajunsese la București, stă în sertarul unei consiliere care a plecat în Germania.

Citeste si...  Afacerist cunoscut dus în cătuşe la DNA

Dacă nu vom face autostrăzi, vom răspunde în solidar toți. Pentru autostrada Craiova – Pitești sunt 4 tronsoane, contestate în instanță. Două tronsoane sunt, în continuare, blocate, trebuie să se reia licitația, iar pentru două s-a câștigat în instanță, sunt două firme care trebuie să înceapă.”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, luni seara, la TVR 1, în emisiunea lui Ionuț Cristache, ”România 9”.