Starul argentinian al formației FC Barcelona a devenit, marți, golgheterul all-time al Ligii Campionilor.

clipboard01_443-465x390

2014 este anul în care recordurile au fost doborâte de către un alt argentinian care a dat „Sportul Rege” peste cap. Lionel Messi, care a devenit, marți, lider al marcatorilor din cea mai prestigioasă competiție inter-cluburi: Liga Campionilor.

După Zarra, a urmat Raul

După ce în urmă cu o săptămână a devenit golgheterul absolut al primulul eșalon al Spaniei, cu 253 de reușite, devansându- l pe celebrul Telmo Zarra (251 de goluri), vedeta argentiniană a formației FC Barcelona a dărâmat și recordul Ligii Campionilor.

Marți, gruparea de pe „Camp Nou” a dispus, în deplasare, de APOEL Nicosia, cu scorul de 4-0, iar trei dintre reușite au fost semnate de către Messi.

Grație golurilor sale, atacantul în vârstă de 27 de ani a devenit golgheterul all-time al competiției, atingând cifra de 74 de goluri. Astfel, sud-americanul din ofensiva catalanilor l-a depășit în clasament pe fosta glorie a celor de la Real Madrid, Raul Gonzalez. Ibericul trupei de pe „Santiago Bernabeu” a strâns până la finalul carierei sale 71 de goluri înscrise în întrecerea europeană.

„Vrem la Berlin!”

După uluitoarea per formanță, Messi a vorbit la superlativ despre jucătorul pe care l-a detronat din ierarhia marcatorilor all-time ai Ligii Campionilor. „Sunt fericit că am bătut recordul de goluri în Champions League al unui jucător fenomenal cum e Raul. Dar ceea ce e realmente important este ca golurile noastre să ne ajute să ajungem la Berlin și să luptăm pentru trofeu”, a mărturisit Messi.

Luis Enrique, tehnicianul Barcelonei, a afirmat că elevul său este indiscutabil cel mai bun fotbalist din toate timpurile. „Messi este cel mai bun jucător din istorie. Va continua să surprindă lumea și în următorii ani”, a declarat antrenorul formației „blaugrana”.

În această ediție, finala celei mai importante competiții continentale de cluburi se va desfășura pe 6 iunie, la Berlin, pe „Olympiastadion”.

Citeste si...
Surpriză de proporţii în Champions League