Le Figaro scrie Clara Burel, o sportivă franceză de 19 ani, a jucat primul său meci la Roland Garros şi a reuşit să o învingă pe Arantxa Rus într-o partidă care va intra în istorie, după ce s-a încheiat la ora locală 00:10 (01:10 – ora României).

Aflată pe locul 357 WTA, Clara Burel a trecut de adversara sa cu 6-7 (7/9), 7-6 (7/2), 6-3.

Meciul încheiat cel mai târziu în istoria Roland Garros

Le Figaro scrie că aceasta a fost întâlnirea care s-a încheiat cel mai târziu în istoria turneului de Grand Slam de la Roland Garros.

În acest an, 12 dintre cele 14 terenuri dispun de nocturnă pentru prima oară, pentru a se evita întreruperea din cauza întunericului.

Întâlnirea dintre Clara Burel şi Arantxa Rus a durat două ore şi 57 de minute.

Ce a spus Clara Burel, după meciul încheiat cel mai târziu în istoria Roland Garros
Tânăra sportivă din Franţa a oferit şi o primă reacţie, după primul său succes pe zgura pariziană.

„Am văzut că era aproape 1 dimineaţa, dar nu am realizat pe moment. Eu credeam că e 9 sau 10 seara.

N-am stat prea mult timp să mă uit spre cer sau să admir stelele (n.r. râde). A fost o zi lungă, am avut mult de aşteptat, s-a schimbat şi terenul, dar m-am adaptat destul de bine. Niciodată nu am jucat atât de târziu.

Sunt obişnuită să joc pe terenuri mici, cu puţini spectatori, aşa că nu a fost ceva foarte diferit acum.”, a declarat Burel, conform L’Equipe.

Clara Burel a izbucnit în lacrimi, la finalul meciului cu Arantxa Rus
La finalul partidei, sportiva de 19 ani a început să plângă.

„Anul trecut, mă uitam la TV la Roland Garros, după o operaţie la încheietura mâinii stângi, iar la final mi-am amintit de acele momente. Da, au fost multe emoţii după această victorie.”, a explicat Clara Burel.

În turul doi de la Roland Garros, Clara Burel o va întâlni pe slovena Kaja Juvan (103 WTA), care a învins-o, scor 6-3, 6-3, pe Angelique Kerber.


Citeste si...
Nicole Cherry, fericita cu noul iubit