Spălarea auto fără apă se poate face cu ajutorul unor soluţii de curăţare şi protecţie în combinaţie cu două lavete din microfibră – una folosită pentru ştergerea şi îndepărtarea murdăriei, iar a doua pentru o lustruire finală. În unele cazuri, dacă se doreşte un rezultat cu adevărat bun, se mai utilizează şi o a treia lavetă. Lavetele au o rată de reutilizare de peste 250 de ori prin spălare. Pentru astfel de operaţiuni se recomandă lavetele din microfibră – acestea sunt foarte bune şi au fibre de dimensiuni micro – şi lavetele din bumbac.

Spălarea auto fără apă

Acestea din urmă se pot spăla şi la temperaturi de 55 de grade şi se pot refolosi ulterior, fiind durabile. Lavetele sunt recomandate în locul bureţilor, hârtiei sau a altor materiale textile, putând să şteargă şi să usuce fiecare suprafaţă pe care sunt aplicate, fără să lase urme. Potrivit testelor, lavetele din bumbac au o putere de absorbţie de 300%.

Laveta de microfibră a fost testată în Japonia, unde s-a demonstrat că poate să înlăture 99% dintre bacterii şi microbi, atunci când este umedă. Aceasta are o putere ridicată de absorbţie şi reţinere a murdăriei, fără să lase scame şi pete, acest lucru datorându-se structurii speciale, care combină fire poliamidice şi poliester. Laveta de microfibră usucă de trei ori mai repede orice suprafaţă care este ştearsă şi să absoarbă de peste şapte ori mai mult în greutatea sa. Lavetele nu provoacă alergii şi se pot utiliza şi în alte domenii – curăţarea uleiurilor şi a grăsimilor, a diferitelor utilaje, mecanică, în service-uri auto, industrie poligrafică şi cea prelucratoare de maşini, în birouri etc.

Spălarea autor fără apă se poate realiza prin folosirea a două lavete din microfibră, una fiind utilizată la ştergere, în timp ce cealaltă la lustruire. Cele două lavete nu trebuie inversate în timpul spălării. Se recomandă ca ştergerea şi lustruirea să se facă prin nişte mişcări uşor circulare, fără să se apese prea puternic laveta pe suprafaţa respectivă. În cazul în care laveta devine excesiv de murdară, trebuie folosită una curată. Lavetele absorb o cantitate foarte mare de murdărie, însă au limitările lor.

O lavetă are o durată destul de mare de viaţă, putându-se spăla uşor şi fără precauţii speciale, nici pentru spălare, nici pentru uscare. O astfel de lavetă poate rezista la mai multe spălări, având o rezistenţă foarte mare în faţa agenţilor chimici de curăţare, fie ca vorbim de clor, de peroxizi sau de diferiţi dezinfectanţi. Acestea se pot spăla folosind detergent manual sau automat ori doar săpun. Totuşi, se preferă ca la spălare să nu se amestece cu obiecte vestimentare, lenjerii etc. Uscarea se realizează tradiţional, în uscător sau prin atârnare. Atenţie lavetele nu necesită călcarea cu fierul după spălare.

Pentru cumpărarea de lavete auto online sunt disponibile mai multe situri, care prezintă mai multe oferte, precum mostre gratuite, livrări rapide, eliminarea unei limite minime de comandă. Un sit oferă spre exemplu lavete realizate din bumbac care provine din haine la mâna a doua selecţionate cu atenţie, precum tricouri, cămăşi, huse şi lenjerie de pat, prosoape etc.

Citeste si...  Transportul apei în siguranţă