Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, a avut o intervenție telefonică, luni, la emisiunea „Ediția de seară” realizată la România TV de Victor Ciutacu.

alina_bica_86102900

După arestarea Alinei Bica, au avut loc verificări la DIICOT. Au fost controale pe dosarele instrumentate la DIICOT, după arestarea Alinei Bica.

„Mă bucur că sunt cercetări la DIICOT. Sper că odată cu cercetarea acestor dosare să iasă la iveală faptul că Alina Bica nu a protejat niciun miliardar și că dosarele făcute de dânsa au fost făcute cu temei legal”, a zis avocata Laura Voicu.

„Sunt 12 disjungeri în total. Sunt începute urmăriri in rem. Nu pot să vă spun care este stadiul cercetării în acest caz pentru că deocamdată Alina Bica nu are nicio calitate în niciunul dintre cele 12 dosare”, a adăugat apărătoarea fostei șefe DIICOT.

Întrebată de Victor Ciutacu dacă mâine are termen pentru solicitarea de punere în libertate a Alinei Bica, Laura Voicu a zis: „Nu, exclus. Avem termen pe cameră preliminară pentru verificarea legalității menținerii stării de arest preventiv. Judecătorul va analiza dacă temeiurile de drept care au stat la baza luării acestei măsuri mai stau în picioare sau nu. Alina Bica ar putea fi lăsată în libertate, ceea ce sper să se întâmple din tot sufletul”.

Citeste si...  Monica Iacob Ridzi, probleme grave de sanatate