Te lauda prietenii ca esti indemanatic si ti se sugereaza, mai in gluma sau mai in serios sa te apuci de amenajari interioare? te felicitam si chiar te sustinem, dar nu atunci cand este vorba de constructia in regim propriu al unui semineu. Desi multi clienti au o alta parere, un astfel de proiect de complexitate ridicata nu poate fi realizat in conditii ideale de functionalitate si siguranta, decat cu ajutorul unor profesionisti pregatiti profesional sa faca fata tuturor provocarilor care pot aparea pe parcurs. Te asiguram ca nu putine sunt cazurile in care, dupa doar cateva luni de la achizitionarea materialelor si montarii personale a semineului, clientii au fost nevoiti sa solicite asistenta profesionista, situatie in care, la fel de des a necesitat stricarea si refacerea lucrarilor de la zero.

Construirea semineului necesita pregatire in primul rand, specializare si experimentare, de preferinta alaturi de un tehnician cu ani buni de practica in spate. In acest caz se evita testarea pe propriile resurse daca lucrarea mainilor tale va deveni un fiasco. Bineinteles ca sunt si cazuri izolate in care, constructorul de ocazie reuseste sa finalizeze proiectul cu succes si noi nu putem decat sa il felicitam, insa, desi suntem un blog amenajari care militeaza pentru implicarea personala in proiectele de amenajare, in acest caz specific, facem o exceptie si va recomandam cu toata responsabilitatea sa apelati la ajutorul unor profesionisti adevarati.

Astfel, in randurile de mai jos o sa incercam sa va expunem sumar cateva lucruri esentiale de care va tine cont fara abatere, orice specialist care isi respecta meseria si pune pret pe siguranta proiectului si caminului tau,:

  1. Materialele folosite trebuie sa fie de calitate iar pretul acestora nu trebuie sa fie singurul aspect la care sa ne uitam. Plecand de la focar, care asigura puterea calorica si randamentul semineului si pana la placile izolatoare care mentin caldura in interiorul semineului, toate materialele trebuie sa fie garantate ca ne ajuta sa obtinem eficienta in siguranta, la costuri cat mai bune.
Citeste si...
Ce culoare de par se potriveste cu tenul tau?!

 

  1. Abordeaza o atitudine echilibrata si evita sa investesti mult intr-un focar foarte scump daca nu ai de gand sa investesti pe masura si in restul materialelor necesare la construirea semineului. Am intalnit cazuri in care s-a cumparat focar de peste 5000 de lei si hota semineului s-a construit din placi din rigips care nu rezista la temperaturi mai mari de 70 de grade, in timp ce temperatura din hota semineului trecea constant de pragul de 150 grade.

 

  1. La fel de multa importanta trebuie sa acordam si cosului de fum. Un semineu, cat o fi el de scump si performant, daca nu va dispune si de un cos de fum profesional, corect dimensionat, va esua in evacuarea eficienta a fumului la exterior, generand de la sine probleme grave de nefuctionalitate la nivel de ansamblu semineu.

 

Asadar, in urma acestui articol ne dorim sa ramai cu urmatoarea concluzie: nu testa pe banii tai si mai bine mergi la sigur cu o echipa de profesionisti precum sunt si cei de la Pefoc.ro. Iti garantam ca, spre deosebire de un proiect de amenajare gradina spre exemplu, munca si efortul in construirea unui semineu care sa fie perfect functional si, in acelasi timp sigur, este inzecit mai solicitanta.