Cântăreaţa Lady Gaga a răspuns prin avocaţi acuzaţiilor de plagiat legate de piesa ”Shallow” şi susţine că este doar ”un şantaj neruşinat”, arată platforma Huffington Post.

Cântăreaţa Lady Gaga este hotărâtă să ajungă în instanţă după ce a fost acuzată că a copiat piesa ”Shallow”, de pe coloana sonoră a peliculei ”A Star Is Born”, după o compoziţie a unui cântăreţ necunoscut, Steve Ronsen.

Acesta susţine că hitul premiat cu Oscar a împrumutat elemente din piesa sa din 2012, ”Almost”.

Ronsen a ameninţat-o pe cântăreaţă că va acţiona în justiţie pentru că a descoperit că trei note din piesa sa se regăsesc în aceeaşi succesiune în cântecul făcut celebru de Lady Gaga în debutul său pe marile ecrane.

Presa americană arată că Ronsen cere „milioane şi milioane” de la Gaga, avocatul acestuia lăudându-se că un muzicolog şi un profesor au ”stabilit că sunt similitudini de tempo, melodie, ritm şi armonie între secvenţe din cele două piese”.

Aceştia susţin că trei note, Sol, La, Si se regăsesc în ”Shallow”.

Echipa de avocaţi care o reprezintă pe Lady Gaga a răspuns că succesiunea de note este destul de des întâlnită, dând exemplul piesei ”Dust In the Wind” interpretată de Kansas în 1978.

Citeste si...  FOTO: Lady Gaga a comis-o! I-a iesit sfarcul din bluza si ea nu a simtit!

Orin Snyder avocatul cântăreţei a afirmat că „Dl. Ronsen şi avocatul său încearcă să scoată un ban pe spinarea unui artist de succes. E ruşinos şi greşit. O aplaud pe Lady Gaga pentru curajul şi integritatea de a se opune pentru toţi artiştii de succes care se regăsesc în situaţii asemănătoare”.

„Dacă dl.Shirian va acţiona în instanţă, Lady Gaga se va lupta hotărât şi va învinge”, a arătat avocatul interpretei.

Piesa lui Ronsen, ”Almost”, avea mai puţin de 300 de audiţii pe Soundcloud atunci când s-a vorbit pentru prima dată despre un proces.

După ce a fost lansată pe coloana sonoră a peliculei ”A Star Is Born”, piesa ”Shallow” a ajuns în fruntea clasamentelor muzicale din toată lumea şi a înregistrat cifre care o îndreptăţesc să spere la un disc de platină. Piesa a câştigat un premiu Oscar, un Glob de Aur şi două premii Grammy.