La Turneul de tenis de la Palermo a fost depistată cu virusul SARS-CoV-2 o jucătoare de tenis. La acest turneu, care începe luni, trebuia să participe și Simona Halep, dar s-a retras în momentul în care Italia a impus măsura carantinării pentru cetățenii români. În schimb, alte cinci sportive din România se pregătesc să intre în prima competiție importantă din tenisul feminin, de la izbucnirea pandemiei.

Identitatea jucătoarei depistate pozitiv nu a fost divulgată, însă aceasta a fost retrasă din turneu, iar toți cei care au intrat în contact cu ea au fost testați. Se bănuiește că este vorba despre jucătoarea bulgară Viktoria Tomova (130 WTA), pentru că ea e singura care a abandonat, deși urma să ia startul în turneul de calificări pentru tabloul principal al competiției de la Palermo.

Citeste si...
Deţinuţii vor fi despăgubiţi financiar dacă au fost ţinuţi în mizerie. Ministrul Justiției a făcut anunțul

Simona Halep și-a anunțat deja de câteva zile retragerea din acest turneu pe zgură, deși era considerată favorita numărul 1.

La Turneul de tenis de la Palermo, vor concura însă alte cinci jucătoare din România: Sorana Cîrstea, Irina Begu, Patricia Țig, care vor fi prezente pe tabloul principal, în timp ce Gabriela Ruse și Laura Paar vor lua startul în calificări.

Turneul WTA de la Palermo se va disputa pe zgură în perioada 3 – 9 august.