Liderii europeni prezenți la summit-ul UE de la Sibiu au făcut o baie de mulțime în Piața Mare. Momentul a avut loc imediat după fotografia de grup, când oficialii au mers la oamenii adunați în piață, au dat mâna cu ei și au schimbat câteva cuvinte. Pentru președintele Klaus Iohannis, acesta a fost „cel mai emoționant moment” al summit-ului.

Oamenii au scandat „Europa” şi „Iohannis”.

„Cred că este un semn foarte, foarte frumos din partea sibienilor că au venit și ați văzut că liderii europeni au dorit să îi salute pe sibieni. Mi se pare un lucru extraordinar de frumos, este un lucru total spontan. Oamenii au venit de curiozitate și liderii au simțit căldura românilor care abia au așteptat să îi primească aici, în inima României. Acesta este cel mai emoționant moment din întregul summit de astăzi”, a spus Klaus Iohannis.

Citeste si...  SUA şi aliaţii au ATACAT Siria. Bombardament ordonat de Donald Trump/ Sistemele antiaeriene siriene ripostează

Liderii europeni discută astăzi despre cum va funcţiona în continuare alianţa lor politică, socială şi economică. De asemenea, este de așteptat să fie adoptată o Declarație istorică la Sibiu, care a fost redactată de președintele Klaus Iohannis, cu ajutorul președintelui Comisiei Europene și al președintelui Consiliului European.